Ciorbă de pui cu tăiței, perfectă după mesele de sărbători

Ciorbă de pui cu tăiței, perfectă după mesele de sărbători
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După mesele îmbelșugate dar grele de sărbători, o ciorbă sănătoasă și gustoasă, preparată din carne de pui și cu tăiței de casă, este o adevărată binecuvântare.

Ingrediente: aproximativ 1 - 1,5 kg tacâmuri de pui, o ceapă, un morcov, un păstârnac sau o rădăcină de pătrunjel, o bucată de rădăcină de țelină, o linguriță rasă de sare, un ardei gras verde mai măricel, o țelină mică cu tulpină, un morcov potrivit, o ceapă roșie mică sau jumătate dintr-una mai mare, două roșii medii, tocate cubulețe (aproximativ 200 g), 200 ml borș, o legătură de pătrunjel verde, opțional, un ardei iute murat, o linguriță rasă de sare. Pentru tăiețeii de casă: 100 grame făină, un ou, puțină sare.

Preparare: pentru cele mai gustoase ciorbe, primul secret este să se facă întâi o bază, fierbând bucăți de pasăre. Peste carne, adăugăm o ceapă crestată în patru, o țelină tăiată în două, un morcov și o bucată de păstârnac sau rădăcină de pătrunjel. Adăugăm apa cât legumele să fie bine acoperite cu lichid, o linguriță de sare, apoi punem pe aragaz. Dăm focul mic și fierbem între 45 minute și maxim o oră, apoi scoatem din supă toate legumele și carnea. Apoi strecurăm zeama și scoatem carnea de pe oase dacă dorim.

Cât timp ciorba fierbe, facem tăieței de casă. În bolul cu făină adăugăm un vârf de lingură de sare. Aluatul trebuie să fie puțin sărat, altfel vom percepe tăițeii ca fiind fazi. Adăugam oul, amestecăm și frământăm. Trebuie să întindem o foaie foarte, foarte subțire, pur și simplu să se vadă masa prin ea. Ei se umflă foarte foarte mult la fiert și, dacă nu facem foaia suficient de subțire, ne  vom trezi cu niște monștri în ciorbă. Se porționează în fâșii late de aceeași dimensiune, se suprapun și se taie în betigașe scurte. Când dă ciorba în fiert, adăugăm toate legumele și le lăsăm să fiarbă până când sunt moi.

Pentru doi litri de lichid, vom pune cam o mână de tăiței și îi lăsăm și pe ei să fiarbă. Apoi adăugăm carnea, roșiile și borșul fiert în prealabil. Potrivim gustul de sare. Presăram pătrunjel verde tocat mărunt, atât în oală, cât și la servit.

Citit 474 ori Ultima modificare Vineri, 25 Aprilie 2025 22:14

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro