Unul dintre preparatele apreciate de toată lumea este, cu siguranță, tochitura de pui cu mămăliguță.
Ingrediente: 500 g de pulpe dezosate de pui, 2 cepe mari, 50 ml de ulei, 300 ml de sos de roșii, 1 ardei gras galben, 2 foi de dafin, 1 căpățână de usturoi, 1 ceașcă de vin alb sec, 2 căni de apă, sare, piper, boia de ardei (iute sau dulce, după preferințe); pentru mămăliguță: 1 cană de mălai, 4 căni de apă, 1 linguriță de sare.
Preparare: Încinge uleiul în tigaie și adaugă carnea de pui, tăiată în bucăți potrivite. Condimentează cu sare și piper. Las-o pe foc până își schimbă culoarea, fără a uita să amesteci din când în când. Ceapa se taie julienne (fideluță) și ardeiul în fâșii, apoi se adăugă în tigaie, amestecând bine. Se lasă pe foc până se înmoaie legumele. După 5-10 minute, se adaugă sosul de roșii, foile de dafin, vinul, apa și boiaua de ardei și lasă totul să fiarbă la foc mic 15-20 de minute. Adaugă usturoiul pisat și mai condimentează cu sare și piper, dacă este nevoie; lasă totul să fiarbă, până când sosul ajunge la consistența dorită. Acum se prepară mămăliguța astfel: se pune apa la fiert împreună cu sarea, iar când clocotește, dă focul la mic și adaugă mălaiul treptat; nu-l pune pe tot odată în oală, dacă nu vrei o mămăligă cu cocoloașe; continuă să fierbi, amestecând bine cu un tel, timp de aproximativ 20 de minute.