Un gust desăvârșit poate fi obținut în bucătăria proprie, amestecând două ingrediente magice: nessul și cireșele.
Ingrediente: 6 ouă, 6 linguri făină, 6 linguri zahăr, 1/2 plic praf de copt, 1/2 linguriță esență de vanilie, 1 lingură rasă ness, 250 g cireșe fără sâmburi, 1 vârf cuțit sare.
Instrucțiuni de gătit: Separăm ouăle și mixăm albușurile spumă, cu praful de sare. Când s-au întărit, adăugăm zahărul, esența de vanilie și praful de copt. Continuăm să mixăm. Când nu se mai simt granulele de zahăr, adăugăm gălbenușurile pe rând și mixăm. Începem să adăugăm făina, treptat, amestecând de jos în sus cu o lingură de lemn. Luăm 7 linguri din compoziție, le punem într-un castron și le amestecăm cu nessul (să fie de preferat cu o textură fină, deci măcinat foarte puțin).
Într-un vas în care am pus hârtie de copt, punem compoziția albă, apoi compoziția cu ness și amestecăm ușor cu o furculiță. Punem cireșele și băgăm în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 35 de minute sau până când trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor, se pudrează cu zahăr pudră vanilinat și se lasă în voie la răcit, apoi se taie felii și se servește.
O porție din această prăjitură merge foarte bine alături de o porție generoasă de înghețată sau cu o cafea cu frișcă, combinația aromelor fiind una care oferă un gust desăvârșit și complet.
Pentru ness cu frișcă avem nevoie de 1 linguriță ness, 1 linguriță zahăr, 30 ml frișcă lichidă și opțional 50 ml lapte. Pentru preparare acestei băuturi, efortul este minim. Se freacă bine cafeaua cu zaharul și 3-4 picături de lapte, până devine o cremă groasă de culoare gălbuie. Se adaugă treptat frișca, apoi laptele și se pot adăuga și câteva cuburi de gheață.