Este practic imposibil să nu-ti placă aceste medalioane apetisante pregătite din cartofi și broccoli.
Ingrediente: 700 grame cartofi, 1 broccoli, 3 linguri smântână, 100 grame brânză telemea, 50 grame cașcaval, 3 ouă (unul dintre ele este pentru uns), sare, piper.
Preparare: Se pun cartofii la fiert în coajă, după ce sunt spălați bine. Se fierb vreo 25 minute la foc mic, până când furculița intră ușor în ei. Nu trebuie fierți extrem de mult, pentru că se vor sfărâma.
Se pune și broccoli la fiert, după ce se spală și se taie în buchețele mai mici. Se fierb vreo 10 minute, până se înmoaie bine, dar îşi mai păstrează și culoarea frumoasă.
Cartofii i-am trecut prin răzătoare, prin găurile lungi ale acesteia. Puteți să tăiați cartofii și cu cuțitul sau să vă ajutati de un instrument special pentru pasat cartofi.
Se adaugă peste cartofi broccoliul sfărmat puțin cu furculița. Se adaugă în bol și smântâna, brânza telemea și cașcavalul, ultimele două rase. Se mai adaugă și puțină sare, pentru că brânzeturile sunt sărate, dar și puțin piper. Se amestecă totul cu grijă, astfel încât să nu se zdrobească cartofii.
Se formează din amestecul obținut medalioane, care se pun pe tava de copt întinsă a cuptorului în care se pune foaie de copt. Se așază în așa fel încât să nu rămână locuri goale. Medalioanele se ung pe toată suprafața cu ou bătut. Se dau la cuptor la 180 de grade, până când s-au rumenit frumos la suprafață, aproximativ 30 de minute.
Se savurează alături de pește/carne sau simple, cu un sos preferat. Sunt superdelicioase!