Studiu: Femeile parchează automobilul mai bine decât bărbaţii

Studiu: Femeile parchează automobilul mai bine decât bărbaţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Femeile sunt mai bune decât bărbaţii în ceea ce priveşte parcarea corectă a automobilului într-o parcare, se afirmă într-un studiu britanic, care contrazice astfel stereotipurile din societatea actuală, informează AFP.
Compania britanică NCP, specializată în administrarea parcărilor, a filmat timp de o lună aproximativ 2.500 de conducători auto în timp ce îşi parcau automobilele, în 700 dintre parcările monitorizate.
Rezultatele sunt concludente: femeile găsesc mai uşor un loc liber, deoarece conduc mai încet, în timp ce bărbaţii conduc prea repede şi ratează de multe ori locurile disponibile. Femeile sunt, totodată, mai bune atunci când se poziţionează în faţa locului liber pentru a efectua manevra de parcare.
Circa 39% dintre femei se garează mergând cu spatele cu mare atenţie, aşa cum recomandă instructorii auto, comparativ cu 28% dintre bărbaţi. După această manevră, 52% dintre femei reuşesc să plaseze automobilul exact în centrul locului de parcare, spre deosebire de bărbaţi, dintre care doar 25% reuşesc acest lucru.
O notă globală a fost atribuită conducătorilor auto, în funcţie de performanţa lor. Femeile au obţinut nota 13,4 din 20 de puncte, iar bărbaţii au reuşit o notă de 12,3 din 20 de puncte.
Singurul domeniu în care bărbaţii s-au descurcat mai bine a fost timpul necesar pentru a parca: 16 secunde în medie pentru bărbaţi, comparativ cu 21 de secunde în medie pentru femei.

Citit 1010 ori Ultima modificare Marți, 31 Ianuarie 2012 00:04

1 comentariu

 • postat de alfar
  Vineri, 03 Februarie 2012 14:55
  probabil ca stiudiu s-a rezumat la d-na elena udrea si apoi a fost extins pentru toate doamnele. pacat de aprecierea timpului de parcare pentru ca cei ce se ocupa de parcarea automobilelor d-nei udrea sint profesionisti si o fac foarte bine si repede. stima.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.