După 40 de ani, Sandu Pascu a lăsat camera de filmat

După 40 de ani, Sandu Pascu a lăsat camera de filmat
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Alexandru Pascu, sau nea’ Sandu cum îi spunem noi, jurnaliştii, a împlinit, în februarie, 40 de ani de când este cameraman angajat al Televiziunii Române. Astăzi este prima zi în care nu va mai sări ca ars când va auzi vreo sirenă şi nu va mai pune mâna imediat pe telefon. Pentru că de astăzi este pensionar.

S-a născut la Corabia, în judeţul Olt, pe 12 ianuarie, acum 64 de ani. De profesie tehnician energetic, a descoperit „microbul” televiziunii împreună cu regretatul Ion Mărinaş, corespondentul local al TVR, cu care a făcut echipă din 1972 până în 1991. Au fost perioade în care a lucrat singur, fiind şi cameraman şi reporter, şi perioade în care a colaborat cu Claudiu Brânzan sau cu Elena Fătu. Nea’ Sandu iubeşte camera de filmat şi este convins că „în televiziune nu rezişti dacă nu ai entuziasm. Leafa nu e mare, iar dacă îţi pierzi entuziasmul, nu ai cum să rezişti 40 de ani în acelaşi loc”, spune. În tot acest timp s-au schimbat 15 preşedinţi ai TVR şi peste 20 de redactori şefi.

Tudor Vornicu i-a spus în 1975: „Continuă să cauţi, să înveţi. Iar când simţi că ştii tot, caută-ţi altceva”. Şi a învăţat Nea’ Sandu cât de mult a putut în cei 40 de ani. „Televiziunea m-a făcut alt om, altfel privesc viaţa. E imposibil, când stai de vorbă cu atâţia oameni deştepţi, să nu prinzi ceva de la ei”.

De azi înainte, va face tot ce nu a făcut în ultimii 40 de ani: va merge pe jos, va sta sâmbetele şi duminicile cu soţia, Rodica şi cu fiica, Alexandra, compensând astfel sutele de week-end-uri în care a fost plecat pe teren.

Citit 2930 ori Ultima modificare Marți, 13 Martie 2012 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.