EXCLUSIV/ Este oficial - Vom avea cinematograf 3D la Galaţi (UPDATE)

EXCLUSIV/ Este oficial - Vom avea cinematograf 3D la Galaţi (UPDATE)
Evaluaţi acest articol
(51 voturi)

UPDATE, ora 10,30/ "Vom avea premiere de la Hollywood, dar nu numai"

Într-o discuţie pe care am avut-o cu directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Galaţi, Ovidiu Manole, am putut afla că cinematograful care se va deschide în incinta instituţiei în perioada 1-7 decembrie 2015 va avea o capacitate de 500 de locuri, iar sala va rămâne, în continuare, multifuncţională. "Iniţial, ne pregătisem să deschidem cinematograful în ultima săptămână a lunii noiembrie, dar se pare că lucrările vor mai dura aproximativ o săptămână, ceea ce înseamnă că deschiderea oficială va fi în prima săptămână din decembrie, un fel de cadou de Moş Nicolae. În colaborare cu partenerul nostru de investiţii, vom aduce gălăţenilor toate filmele care rulează în premieră şi în celelalte cinematografe din ţară, dar şi foarte multe filme istorice, filme româneşti, filme pentru copii, etc.", ne-a spus domnul Ovidiu Manole. 

Cinci filme pe zi, la preţuri rezonabile

"Gălăţenii nu trebuie să îşi facă griji că vom avea preţuri uriaşe. Din contră, vă pot spune că preţul va fi ceva mai mic decât la Brăila, deci undeva între 15 şi 20 de lei, în funcţie de film. Vom difuza cinci filme în fiecare zi, motiv pentru care sperăm ca gălăţenii să vină în număr cât mai mare la cinema. Filmele vor fi atât în format 3D, cât şi în format 2D. Mai mult, pentru a face cunoscut cinematograful în oraş, vom avea oameni angajaţi care vor merge în şcoli, licee şi vor încuraja tinerii să vină la film. E o manifestare culturală, la urma urmei!", ne-a mai spus Ovidiu Manole, directorul CCSG. 

Pe lângă sala de cinema, va fi amenajat şi un food-corner, de unde gălăţenii vor putea să îşi cumpere sucuri şi popcorn, dar şi un sistem sanitar nou, special pentru cei care vor veni la cinema. Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 250.000 de euro.


 

La jumătatea lunii decembrie, în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor, se va deschide un cinematograf 3D. Informaţia ne-a fost furnizată de preşedintele Asociaţiei "Galaţi, oraşul meu", Bogdan Radu Brânzan, unul dintre principalii promotori ai mişcării "Vrem Cinematograf în Galaţi".

Conform acestuia, lucrările au fost deja începute şi, deşi data iniţială de deschidere era 1 decembrie, cel mai probabil cinematograful se va deschide la jumătatea ultimei luni a anului. "Acest cinema 3D va fi în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor, el fiind făcut de actualul director al instituţiei, în colaborare cu un investitor privat din Bucureşti, care se va ocupa şi de aducerea filmelor. La intrare se amenajează şi un food-corner, cu popcorn şi sucuri. E rândul Galaţiului să intre în normalitate, şi să se alăture celorlaltor oraşe din ţară care au cinematograf", ne-a declarat Bogdan Brânzan. 

În luna septembrie, reprezentanţii Primăriei au anunţat că se poartă negocieri cu RADEF RomâniaFilm pentru preluarea celor trei cinematografe pe care aceştia le administrează, în speţă Flacăra, Dacia şi Grădina de Vară "Central", însă momentan nu s-a ajuns la un punct comun. 

Vom reveni cu mai multe detalii. 

Citit 42517 ori Ultima modificare Luni, 09 Noiembrie 2015 00:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.