Politică şi gogoşi - Mihail Boldea "prezent" la Ziua Politicianului
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Politică şi gogoşi - Mihail Boldea "prezent" la Ziua Politicianului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gogoşi dulci şi rumene, candidaţi la alegerile locale, politicieni, afişe, promisiuni, tricouri, pixuri, sacoşe, găleţi şi jachete electorale, propagandă trecută, prezentă şi viitoare, din nou candidaţi, zâmbete degajate sau ironice, glume şi iar gogoşi. Aceasta a fost duminică atmosfera la vernisajul la tradiţionalei expoziţii de materiale electorale “1 Aprilie – Ziua Politicianului”, organizat pentru a şasea oară de Societatea Jurnaliştilor “Dunărea de Jos” la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Ca element de noutate, în acest an deputatul Mihail Boldea a avut parte de un colţ special amenajat numai pentru în cadrul expoziţiei, spaţiu în care au fost adunate afişele, felicitările şi promisiunile lui şi “accesorizat” cu o pereche de cătuşe, în ton cu situaţia zăngănitoare în care se află acum politicianul.

Ziaristul Ticu Ciobotaru, preşedintele Societăţii Jurnaliştilor “Dunărea de Jos”, a explicat că, aşa cum sărbătorim “Ziua Energeticianului”, “Ziua Siderurgistului”, “Ziua Navalistului”, “Ziua Femeii”, “Ziua Copilului”, etc, de ce să nu îl sărbătorim pe cel de care depinde soarta tuturor acestora, politicianul, care prin prestaţia sa în exercitarea unei funcţii publice influenţează decisiv viaţa tuturor membrilor comunităţii? Şi pentru că unul din etaloanele activităţii unui politician este sinceritatea, iar lipsa sa de sinceritate este un defect nici că putea fi aleasă o zi mai potrivită decât 1 Aprilie.

Scopul acestui eveniment ajuns la a şasea ediţie este unui singur: de “Ziua Păcălelilor”, a farselor permise, a glumelor nevinovate, ne permitem, fără resentimente sau ranchiună, mici ironii, să măsurăm împreună, politicieni şi alegători, sinceritatea mesajelor electorale din trecut, dar şi să încercăm să găsim împreună cele mai bune mijloace de comunicare între politicieni şi alegători.

Citit 1540 ori Ultima modificare Duminică, 01 Aprilie 2012 20:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.