Nuntă de poveste

Nuntă de poveste
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Află cum să fii diva petrecerii de la stilista Mihaela Neculai * Şi cum să ai o nuntă de vis de la wedding planner Nicolae Marin *

Dantelă, organza, saten, tul în tonuri de alb şi ivoriu, aplicaţii din perle sau cristale, broderii, detaliile pline de feminitate precum fundiţe sau fronseurile, crinolină sau trenă pot alcătui o rochie de mireasă unică, rafinată sau… manelistă. Corsetul transparent cu aer de lenjerie intimă şi fusta amplă, de prinţesă, care „explodează” de „brizbrizuri” şi sclipici fac ca mireasa să arate ca fugită din harem. Rochia de sirenă a început să iasă din top. La începutul sezonului de nunţi, două rochii au făcut valuri fiind deopotrivă admirate şi criticate la fel ca miresele: rochia Ralucăi Pastramă şi cea purtată de Nicoleta Luciu.

Indiferent că optaţi pentru o rochie de prinţesă, clasică sau avangardistă, atenţie maximă la detalii. Ele fac diferenţa între rafinat şi încărcat. „Naşa şi mireasa sunt divele serii, toţi ochii sunt pe ele, deci pot avea fie coafuri cât mai elaborate, avangardiste, clasice, ori pe genul romantic totul este să se potrivească fizionomiei lor şi să se armonizeze cu ţinuta purtată”, spune stilista Mihaela Neculai de la Salonul Iuly & Miha Michelle. În acest moment, sunt în vogă tendinţele anilor ’80 - ’90 (ce purtau pe atunci Sandra, Madonna) dar sunt mai greu de adaptat la mirese. Se poartă însă toca şi florile prinse în păr.

„În general, am o colaborare frumoasă cu miresele. Majoritatea au o idee, o poză cu ceea ce şi-ar dori, dar îmi cer părerea. Uneori sunt perfect de acord, alteori modificăm păstrând o parte din idee, dar sunt şi momente în care schimbăm radical. De exemplu, o mireasă dorea o anumită imagine, eu i-am spus că nu e cea mai potrivită pentru fizionomia ei şi la coafura de probă s-a convins. A fost de acord să o aranjez aşa cum o vedeam eu şi rezultatul a fost spectaculos şi nu-i venea să creadă ce bine arăta. Nu sunt fanul coafurilor cu bucle, prefer împletiturile, în cazul ei se potrivea o coafură uşor răvăşită. Voalul lung şi-a avut perioada de glorie, acum s-a scurtat. Până la urmă miresele trebuie să se simtă în largul lor, să fie aşa cum s-au visat, nu are sens să începi să-i explici că aia nu merge, cealaltă nu se mai poartă”, spune stilista.

Alături de coafură, machiajul este important şi el trebuie să scoată în evidenţă, spune stilista Mihaela Neculai, tenul, culoarea ochilor miresei. Se cer culorile naturale, pastelurile, puţine fiind cele care vor „smokey ice”, iar buzele ar trebui să fie mai evidenţiate seara. Miresele mai îndrăzneţe pot face machiajul mai spectaculos cu o extensie de gene şi adăugând o pictură (alb-auriu) – floare sau porumbel stilizate sau aplicaţii cu perle sau strasuri în colţul ochiului şi spre tâmplă. Rezultatul este absolut spectaculos. Chiar dacă unghiile au revenit la simplitate, nu mai sunt pictate ca icoanele, miresele îşi pot face manichiura cu gel şi aplicaţii cu un trandafir sau un porumbel.

Salonul Michelle oferă pachete de servicii nu numai pentru mireasă şi naşă. Dacă ele două sunt aranjate la salon, nuntaşii au discount 30 la sută la orice serviciu.    

Nuntă roz, turcoaz sau sclipiri de diamant?

Dacă nunta este o poveste, atunci şi decorul trebuie să fie pe măsură. Anul acesta, am aflat de la Nicolae Marin, chief wedding planner la „Kartoum Decor”, se poartă în continuare temele florale, dar şi mult roz - de la corai la fucsia - în contrast cu nuanţe gri, bej, dar şi turcoaz în balans cu bej şi crem. Nunţile cu decor roşu, albastru sau violet intens s-au mai temperat. Nicolae Marin a avut însă curajul să propună un decor rafinat, în alb-negru, dar fără să umbrească veselia evenimentului. Albul şi multă strălucire dată de perle, strasuri, cristale Swarovski, lumini şi flori pot fi combinaţia perfectă pentru o nuntă cu tema Sclipiri de diamant. Fie că e vorba de decorul de nuntă ori de buchetele miresei şi naşei, florile cele mai cerute sunt trandafirii, orhideele, irişii, crizantemele albe, freziile, santina, iar pentru cei care îşi permit, calele.

De exemplu, pentru o nuntă roz se folosesc florile albe presărate din loc în loc cu trandafiri, irişi şi orhidee roz. Nicolae Marin nu admite o sală de nuntă în care scaunele să nu fie costumate de sărbătoare: „Orice nuntă trebuie să aibă huse pentru scaune. Dacă nu contează, atunci de ce nu te îmbraci în jeans la nuntă şi vrei să fii mire sau mireasă?”. Ce spuneţi însă de nişte huse personalizate, cu fustiţă de tul şi fundiţă şi ori cu vestă şi lavalieră, împodobite cu cristale Swarovski? Desigur, ornamentele sunt în funcţie de sală, de luminozitatea ei. Tariful minim ar fi de 2.000 – 2.500 de lei pe sală. Cel maxim poate ajunge şi la 5.000 de euro.

Mărturii de păstrat

Nicolae Marin spune că bomboanele prinse în tul nu mai sunt favorite printre mărturii. „Se caută mărturiile care surprind şi merită păstrate: evantaie, sticluţe cu parfum, mir sau pietricele decorative, fluturi din sticlă, suport de mir, rame foto miniaturale, pietre Swarovski. Organizatorul preferă să-i întrebe de la bun început pe miri ce fel de nuntă îşi doresc: dacă vor una medie, ca să le rămână şi bani, sau vor una de neuitat.

Pentru o nuntă medie, costul total poate fi de maxim 40.000 de lei cu tot ce trebuie, de la meniu şi decor până la formaţie şi filmat. Pentru o nuntă ca s-o ţii minte toată viaţa costul poate sări de 15.000 de euro. De exemplu, la o asemenea nuntă organizată recent de firma lui Nicolae Marin, meniurile au costat 40.000 de lei, florile, fără aranjament, 2.000 de euro, iar rochia de mireasă de 10.000 de lei. Dar a fost minunat!

Citit 2626 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Iunie 2012 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.