Dunărea, un focar de infecţie... plutitor!

Dunărea, un focar de infecţie... plutitor!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Faleza s-a animat, nu poţi să arunci un ac de atâta lume, gălăţenii vor plimbări, reverii pe bancă, îngheţată, popcorn, bere şi suc, devin, consumatori fiind, susţinătorii economiei gastronomice locale/naţionale şi internaţionale. Cârciumioarele, pe mal sau plutitoare, aşteaptă clienţi, iar impozitele plătite de „cârciumari” şi vânzători se vor transforma în asfaltări, reparaţii de străzi şi altele…

Numai că, vaci bune de muls, localurile nu sunt şi ajutate atunci când ajung, ca acum, să fie asaltate de gunoaie! Adevărate focare de infecţie plutitoare, cu PET-uri murdare, mici hoituri, plastic, hârtii, crengi, frunze, gunoaie de tot felul sunt aduse de apele mari ale Dunării şi se prind ciotcă de cablurile de ancoraj, de podeţe, de bărci!

Începe căldura, dar focarul de infecţie, nefiind pe trotuar, ci pe apă, nu interesează, iată, pe nimeni! Nu există baraje speciale care să le oprească în amonte şi să nu deranjeze turismul, ca să zicem aşa, iar echipe de intervenţie cu şalupele sau cu alte mijloace nu se văd! Ridicăm din umeri, ne mirăm copios şi aşteptăm să vină muştele verii la gunoi! Halal Galaţi, deschis, nu-i aşa, turismului!

Citit 2353 ori Ultima modificare Luni, 04 Iunie 2012 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.