Dunărea, un focar de infecţie... plutitor!

Dunărea, un focar de infecţie... plutitor!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Faleza s-a animat, nu poţi să arunci un ac de atâta lume, gălăţenii vor plimbări, reverii pe bancă, îngheţată, popcorn, bere şi suc, devin, consumatori fiind, susţinătorii economiei gastronomice locale/naţionale şi internaţionale. Cârciumioarele, pe mal sau plutitoare, aşteaptă clienţi, iar impozitele plătite de „cârciumari” şi vânzători se vor transforma în asfaltări, reparaţii de străzi şi altele…
Numai că, vaci bune de muls, localurile nu sunt şi ajutate atunci când ajung, ca acum, să fie asaltate de gunoaie! Adevărate focare de infecţie plutitoare, cu PET-uri murdare, mici hoituri, plastic, hârtii, crengi, frunze, gunoaie de tot felul sunt aduse de apele mari ale Dunării şi se prind ciotcă de cablurile de ancoraj, de podeţe, de bărci!
Începe căldura, dar focarul de infecţie, nefiind pe trotuar, ci pe apă, nu interesează, iată, pe nimeni! Nu există baraje speciale care să le oprească în amonte şi să nu deranjeze turismul, ca să zicem aşa, iar echipe de intervenţie cu şalupele sau cu alte mijloace nu se văd! Ridicăm din umeri, ne mirăm copios şi aşteptăm să vină muştele verii la gunoi! Halal Galaţi, deschis, nu-i aşa, turismului!

Citit 2267 ori Ultima modificare Luni, 04 Iunie 2012 18:04

13 comentarii

 • postat de Cristi
  Joi, 07 Iunie 2012 08:18
  Salutare!
  IonV, pe unde ar trebui sa fie redirijata circulatia? Ti se pare ca str Brailei nu e destul de aglomerata? Sau ca Armata Poporului ar putea prelua traficul? Hai sa fim seriosi! Iti propun un exercitiu de imaginatie: inchidem circulatia auto-moto pe faleza superioara, pe Domneasca, pe Balcescu si mai stiu eu pe unde vrea lumea liniste. Iti poti imagina rezultatul? Eu nu! Si nu vad asta ca o solutie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de IonV
  Joi, 07 Iunie 2012 00:54
  Pe cand o sa vorbesti domnule ziarist si de faptul ca pe faleza superioara nu putem avea o clipa de liniste din cauza circulatiei auto si in special a motocicletelor modificate care ne sparg creierii si declanseaza toate alarmele auto ? S-A VORBIT ODATA DE INCHIDEREA CIRCULATIEI AUTO PE FALEZA SUPERIOARA , DA' VORBA A RAMAS ! CRED C-AR FI FOARTE INDICAT CA MACAR IN ZILELE DE SARBATOARE ,IN WEEKEND , INTRE ORELE 15-22 SA SE BLOCHEZE CIRCULATIA AUTO , am avea si noi cateva momente de tihna la malulu Dunarii , pacat de frumoasa priveliste ce se arata de sus ca nu te poti bucura de ea din cauza zgomotului auto si al motocicletelor , astea cel putin sunt exasperante !
  0
  0
  Raportează
 • postat de SILE
  Miercuri, 06 Iunie 2012 12:39
  CEI CARE AU INCHIRIAT CHEU DE LA PRIMARIE PENTRU A ANCORA PONTOANE RESTAURANT SUNT OBLIGATI PRIN CONTRACT SA FACA CURATENIE SI SA RESPECTE PREVEDERILE AUTORIZATIEI DE MEDIU
  0
  0
  Raportează
 • postat de spiridon
  Miercuri, 06 Iunie 2012 10:33
  Domnuuuuu Victor cred ca ati omis multe la o analiza privind curatenia falezei Dunarii .De ce nu spuneti nimic de mizeria lasata in urma de cei care care trec ,se pllimba sau fac sport pe faleza.Este usor sa umpli o pagina si sa nu prezinti nimic .Doar ceata.Dormi linistit din toate punctele de vedere.Daca nu este asa ar trebui macar din cand in cand sa luati un fotograf ,un politist cu chitantier,pe cineva de la mediu si sa faceti ce trebuie facut.Nu credeti.Astept un punct de vedere.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Platitorul de panouri publicitare
  Marți, 05 Iunie 2012 19:13
  Asa se intampla cand ai politicieni de 3 parale si ziaristi facuti la seral. Daca macar presa ar cere celor ce ne conduc sa ia in consideratie si nevoile noastre nu numai a comerciantilor lacomi cu relatii sus puse, poate am trai mai bine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de niki
  Marți, 05 Iunie 2012 18:45
  Cand se dau autorizatiile de functionare ar trebui prevazut in contract sau ce o fi ca patronii acestor terase sa se oblige a face si curatenie iar daca nu sa primeasca amenzi de la Garda de mediu.Nu mai spun ca daca ar face acest lucru s-ar respecta pe ei insusi,numai ca ei sunt cu gandul doar la castig.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dunarea
  Marți, 05 Iunie 2012 15:03
  Dunarea, de obicei, e un fluviu care in deplasarea lui spre Delta, uneori mai si cara ce altii arunca in el.
  Logic si normal ar fi ca detinatorii de pontoane, barje si alte asemenea cotete transformate in mari si superbe terase sa se simta si sa degajeze mizeria ce sa aduna, nu datorita curgerii Dunarii ci datorita acestor stavile plantate pe Dunare. Dar probabil ca tot asa se petrec lucrurile si in orasele civilizate ale Europei.
  Cand s-au eliberat autorizatiile de functionare a acestor terase, si-a pus cineva intrebarea ce se va intampla cand Dunarea va aduce cu ea si gunoaie, crengi si alte asemenea chestii ? Ca saraca Dunare, cara de secole ceea ce mai toata Europa arunca in ea.
  Aici poate si Garda de Mediu ar cam trebui sa vizioneze mormanele de gunoaie adunate in jurul teraselor plutitoare.
  Si din cate cunosc, Dunarea nu face parte din domeniul public al municipalitatii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Platitorul de panouri publicitare
  Marți, 05 Iunie 2012 14:59
  Sa inteleg ca ala cu pontonul a oprit mizeria si primaria-i vinovata ca nu-l amendeaza ? Si daca il amendeaza ala oare plateste amenta ? Legile sunt facute pentru fraieri, aia destepti pun pamouri publicitare unde vor si cate vor si voi platiti pentru ele ca sunteti smecheri.
  Asteptati sa treaca alegerile si daca va castiga iar PDL sau PSD fiti sigur ca tot voi veti plati si pentru curatenia dunarii ca asa inteleg unii democratia, unii fac mizerie si altii platesc pentru curatenie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ana
  Marți, 05 Iunie 2012 11:23
  vin alegerile nu ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de silviu
  Marți, 05 Iunie 2012 11:02
  Mda,nea patronul ar putea a blocat cursul normal al apei si ar putea cere cuiva sa le adune ,am vazut si un candidat la primarie care promitea pe faleza o zona de agrement mai mare cu baruri si alte distractii,ce te faci daca eu cred ca o zona de agrement inseamna o zona verde fara sa ascult alta muzica decat a pasarilor,si fara betoane ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galatean
  Marți, 05 Iunie 2012 09:01
  O mizerie de oras cu un "primar" si o "administratie" mizerabila ! Pana si batranul Danubius e murdar in dreptul Galatiului !!! Un lucru este cert : SUNTEM BLESTEMATI SA SUPORTAM MIZERIA CELOR CE SE VOR PRIMARI !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Necula
  Marți, 05 Iunie 2012 07:49
  Mai Victore, tu esti platit sa scrii tampenii sau doar le nimeresti ? Din cate vad in foto, se pare ca tocmai acei agenti comerciali sunt cauzatorii blocarii gunoaielor naturale ce se scurg pe dunare de sute de ani. Nu crezi ca daca pontoanele lor nu ar opri acele crengi totul ar decurge normal ? Tu cauti vinovati pentru vina celor cu pile la PDL ? Hai ca i-ai gasit.
  I vezi a cui este pontonul cu pricina si poate ai sa gasesti si vinovatul care munceste din greu sa plateasca acele impozite despre care crezi tu ca le plateste.
  0
  0
  Raportează
 • postat de DC
  Marți, 05 Iunie 2012 07:18
  nu intereseaza pe nimeni, de parca ar fi intresat vreodata ceva pe cineva, toti is preocupati acum de acesta furibunda campanie electorala, sa prinda ciolanul cel mare, toti pretendentii la tronul de la primarie vin acum pe faleza dar nu au timp sa vada nimic alceva decat banii care li se perinda in fata ochilor in cazul in care vor castiga! Din pacate eu cred ca nu vom avea scapare, toti is o apa si-un pamantunul, unul mai minicinos ca altul, inconjurati de o hoarda de nesatui, dornici sa insface halca mai mare, ...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.