Viaţa de noapte a Galaţiului - Câţi bani risipesc tinerii prin cluburile din oraş

Viaţa de noapte a Galaţiului - Câţi bani risipesc tinerii prin cluburile din oraş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe cât este de mare, Galaţiul nu e la fel de generos când vine vorba de cluburi, însă nici nu putem spune că nu există locuri în care tinerii îşi pot petrece, distrându-se, nopţile. Mai ales pe cele lungi şi fierbinţi, de vară. Am încercat, prin acest articol, să aflăm câteva dintre acestea, ce tipuri de evenimente organizează, cu ce invitaţi - nume sonore. Şi, totodată, am vrut să ştim cu câţi bani trebuie să plece de acasă un tânăr dornic de distracţie.

Record de spectatori la Antonia

Cel mai mare şi cel mai reprezentativ - cotat printre primele cinci din ţară - este Divino, cu cele două locaţii: Glam Club (1.500 de locuri) şi Summer Club (900 locuri). De la Mirel Jarcă, DJ-ul rezident al clubului, aflăm că recordul de participanţi la o seară de club în Divino s-a înregistrat la recitalul din aprilie al solistei Antonia - 1.300 de spectatori. Cât despre invitaţi - mai tot ce mişcă şi e în top a trecut pe la Divino: Alex Velea a fost şi va mai veni în iulie, Horia Brenciu, Mandinga, Proconsul, Guess Who, JukeBox, Iulian Canaf şi mulţi alţii. Clubul organizează seri tematice - retro, comerciale, karaoke şi e căutat atât pentru dotările de vârf cât şi pentru atmosferă: animatoare şi animatori, D.J. şi artişti internaţionali - Andrey Pushkarev, de la Radio Moscova, a fost invitat în weekendul trecut. Clubul va împlini cinci ani în decembrie şi îşi schimbă designul anual, tocmai pentru ca invitaţii să-l redescopere de fiecare dată.

Spiritul New York-ului, în Ţiglina I

Situat mult mai în inima oraşului, dar deschis tot în decembrie 2007 este şi NewYork Club Galaţi, din complexul Ţiglina I. Administratorul, Luigi Ailincă, având experienţa unor ani trăiţi în SUA, a încercat şi a reuşit să aducă la Galaţi câte ceva din spiritul americanilor. Organizează an de an un concurs al DJ-ilor gălăţeni în ideea de a-i descoperi pe cei cu potenţial maxim. Câştigătorii sunt apoi bine cotaţi şi căutaţi pe piaţa muzicală. Atuurile acestui club micuţ, dar cochet, cu 90 de locuri la mese, dar unde vin constant câte 200 de persoane, sunt altele: clientela formată, faptul că ziua este cafenea, atmosfera plăcută, intimă, serile tematice sau cele Plug & Play (care reunesc trei DJ câştigători ai concursurilor amintite) şi nu în ultimul rând faptul că aici nu se percepe taxă de intare - toate fac ca NewYork Club Galaţi să fie un adevărat refugiu al adolescenţilor.

Oferte speciale, pentru microbişti

Pe Faleza inferioară a Dunării, aproape de capătul dinspre Elice, fiinţează, din 2008, Summer TimePub. Deschis nu doar vara, ci pe tot parcursul anului, acesta are atât restaurant, cât şi terase - în total 250 de locuri. Dan Pârlici este un patron orientat, care a pregătit oferte speciale şi pentru perioada Campionatului european de fotbal. În fiecare joi şi vineri organizează karaoke, iar în continuare, vineri seara şi sâmbăta - program de club.

Pe 5 mai a sărbătorit Ziua Bărbatului avându-i invitaţi pe Mărgineanu şi Celia: „Atunci am avut plin de la ora 17,00 până la miezul nopţii”,  ne spune administratorul. Şi tot record de participanţi au înregistrat într-o seară de stand-up comedy, când a venit Doru Octavian Dumitru şi a fost bătălie pe mese. Având terasa chiar lângă Dunăre, SummerTimeClub este locul unde tinerii vin mereu, chiar dacă au sau nu bani în buzunar. „Ei vin şi cu 10 lei şi vor să intre, deşi necesarul ar fi de minim 20. Dar suntem săraci, ăsta-i adevărul”, recunoaşte Dan Pârlici.

Minim 50 de lei, de persoană

Concret, pentru cei ce vor să meargă într-o noapte la club, banii necesari sunt: intrarea - între 10 şi 20 lei pentru băieţi, gratis sau 10 lei fetele; o bere - peste 5 lei (dar cine bea doar o bere toată noaptea?); o cafea peste 3,5 lei; un suc - minim 6 lei; un shot - minim 6 lei, un cocktail  - cel puţin 10 lei. Ca să poţi rezerva o masă, consumaţia obligatorie este de minim 300 lei (8-10 persoane). Başca faptul că nu poţi merge îmbrăcat oricum şi nici de fiecare dată la fel (în special fetele!). Iar dacă la toate astea mai adăugăm şi un taxi (minim 15 lei) - suma depăşeşte cu mult nu doar posibilităţile unui elev sau student, ci chiar pe cele ale unui salariat. Prin urmare, câţi tineri îşi pot permite să meargă într-un club atât de des pe cât ar vrea sau câţi dintre cei ce merg cheltuiesc banii lor?... Dar asta e, deja, altă poveste.

Citit 6513 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iunie 2012 10:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.