O gălăţeancă în People Magazine: Livia pregăteşte primul său single

O gălăţeancă în People Magazine: Livia pregăteşte primul său single
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

 

La 17 ani, Livia Crăescu se poate mândri cu faptul că a apărut, deja, în People Magazine.ro şi pe Best Music.ro la secţiunea Muzică - artist nou, cu coverurile „Tu şi eu”, „Lucruri simple”, „Prima oară”. Gălăţeanca noastră s-a făcut cunoscută pe internet cu trei coveruri, pe care le-a postat pe canalul ei de Youtube şi a reuşit să strângă peste o sută de mii de vizualizări într-un timp relativ scurt. Una dintre piesele cântate de ea este un cover după piesa „Lucruri simple”, a celor de la Activ, fiind acompaniată la chitară de Claudiu Ursache, din trupa The Marker (cunoscut din sesiunile acustice ale Innei şi Antoniei), care a fost difuzata la Radio 21. Livia are astfel şanse să intre în echipa Global Music Management. Un prim single va fi lansat în curând, dar până atunci, Livia  va continua să lanseze coveruri.

Cine este Livia?

Elevă în clasa a XII-a la clasa de Teatru (prof. Daniela Enache Nistor) a Liceului de Artă „D.Cuclin”, Livia Crăescu este obişnuită cu scena: de la 8 ani, a făcut parte dintr-un ansamblu profesionist - Corul Allegria, al Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, cu care a colindat Europa.

„Nu ştiu ce înseamnă tracul”, spune, simplu, Livia. Din 2006 a urmat cursuri de canto - muzică uşoară, tot la Centrul Cultural, cu soţii Sofia şi Ion Şerban, apoi cu profesoara Monica Măciuceanu, iar din martie, anul acesta, face săptămânal naveta la Bucureşti, unde ia lecţii de canto de la profesoara Dana Dorian. Spune că îi este foarte greu să aleagă între muzică şi teatru, dar că pe viitor îşi doreşte să urmeze regie de teatru. A prezentat ediţia de anul trecut a Festivalului „Ceata lui Piţigoi”, a avut o rubrică la Pro FM - lider FM, intitulată „De ce?”, a urcat în repetate rânduri pe scenele teatrelor din Galaţi, la Casa Studenţilor, la Liceul de Artă, la CNVA, a organizat spectacole caritabile, a cântat în Scena Cafe cu Vlad Damian (Dudu), dar şi la Zodiar şi Divino.

Compromisuri? „Decente, da!”

A ales să facă naveta în Capitală convinsă fiind că „Bucureştiul are mult mai multe de oferit, acolo fiind cu totul alte oportunităţi”. Este convinsă că, în muzică, „sută la sută contează felul cum arăţi, chiar dacă unii spun că nu e aşa. Acelaşi produs, în ambalaj diferit nu e la fel”.  De la Silvia Niţă, prima sa profesoară, de la Allegria, a învăţat să aibă încredere în ea, iar atunci când se mai întâmplă să greşească, să zâmbească şi să meargă înainte. „Am fost o familie acolo, la Allegria, am crescut împreună şi am rămas prieteni”. Peste ani, Livia se vede tot pe scenă, cântăreaţă: ”Şi,  Doamne-ajută, să am succes!”, completează ea.

Am vrut să ştim cum priveşte Livia compromisurile şi dacă ar fi dispusă, mai târziu, să facă aşa ceva. Răspunsul e amuzant: „Decente, da!”.

Ştie că pentru a se putea afirma trebuie să muncească mult şi crede că „dacă eşti făcut pentru asta, nu contează la ce vârstă te afirmi, dar e bine să începi cât mai devreme”. A învăţat singură să cânte la chitară şi chitară bass, o atrag tobele şi îşi doreşte să înveţe să cânte şi la pian. O admiră pe Beyonce pentru că „nu multe cântăreţe pot să facă pe scenă ceea ce poate ea să facă”, iar Michael Jackson  o inspiră „prin modul lui de a fi pe scenă”.

Livia este convinsă că, în cariera de artist, contează ambiţia, munca şi şansa de a întâlni oamenii de care ai nevoie. Aşteptăm cu interes primul ei single şi suntem convinşi că va avea succes pentru că are o voce foarte bună, este fotogenică, iar pe deasupra, profesorii care au lucrat cu ea au numai cuvinte frumoase.

Citit 4230 ori Ultima modificare Vineri, 10 August 2012 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.