În premieră, la Acvariul gălăţean: 12 exemplare de păstrăvi curcubeu

În premieră, la Acvariul gălăţean: 12 exemplare de păstrăvi curcubeu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la finalul săptămânii trecute, Secţia Acvariu din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi oferă publicului vizitator posibilitatea de a vedea un nou spaţiu amenajat cu 12 exemplare de păstrăv curcubeu (Oncorhynchus mykiss), proveniţi de la o păstrăvărie din Vatra Dornei. Este pentru prima dată când această specie de peşte este prezentată la Acvariul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, după ce în patrimoniul instituţiei a făcut parte şi păstrăvul indigen (Salmo Trutta Fario), după cum aflăm de la Florin Matei, responsabil relaţii publice.

„Am renunţat la păstrăvul indigen pentru păstrăvul curcubeu datorită faptului că cel din urmă rezistă mult mai bine la condiţiile de captivitate, în special la condiţiile de temperatură. Oferim publicului posibilitatea de a vedea această specie de peşte într-un acvariu nou amenajat, în completarea celui cu alte trei specii întâlnite în râurile de munte: mreana vânătă, boişteanul şi beldiţa”,  declară muzeografa Gabriela Grigoraş, specialist în cadrul Acvariului gălăţean.

Păstrăvul curcubeu este o specie întâlnită în Oceanul Pacific, primăvara migrând în râurile din zonele Americii de Nord şi Asia pentru reproducere, când femela depune 1.500 - 2.500 de boabe de icre per kilogram greutate vie. Se hrăneşte cu diferite insecte, moluşte, crustacee sau viermi.

Programul de vizitare la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi este de miercuri până duminică între orele 9.00 - 17.00. Luni şi marţi, muzeul este închis. Preţul unui bilet este de 6 lei pentru adulţi şi 1,5 lei pentru copii.

Citit 2285 ori Ultima modificare Joi, 18 Octombrie 2012 22:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.