Petrecerile ca-n poveşti, o afacere magică: Cenuşăreasa sau Ursitoarele, la un click distanţă (GALERIE FOTO)

Petrecerile ca-n poveşti, o afacere magică: Cenuşăreasa sau Ursitoarele, la un click distanţă (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Animatorii de petreceri au devenit foarte solicitaţi în ultimii ani * Sunt chemaţi la botezuri, luat din moţ, zile de naştere, la Crăciun, dar, mai nou, şi cu ocazia pensionărilor


Pe vremuri, cea mai mare petrecere de ziua de naştere era să facă mama tort şi să-i cheme pe copiii din vecini la suflat în lumânări. Acum, doar la un click distanţă, o întreagă lume feerică poate fi oaspete la petrecerile date în cinstea copilului tău, de la botez, luat din moţ, până la momentul când nu va mai crede în poveşti şi în Moş Crăciun. Deşi astfel de organizări de evenimente sunt la modă de foarte puţin ani, firmele s-au specializat, au oferte dintre cele mai variate şi încearcă să se adapteze mănuşă la cerinţele clienţilor. De exemplu, de pe www.partystaff.ro putem afla că petrecerile organizate de firma respectivă au deja un concept bine definit şi se lucrează la detalii.

Astrologie, numerologie şi meniri de bun augur

Medeea Vevera este o gălăţeancă ce şi-a înfiinţat o asemenea firmă. A urmat o facultate de design vestimentar, a făcut cursuri de machiaj la vestita şcoală Kruger din Bucureşti, a colaborat cu diverse teatre şi televiziuni din Capitală, dar şi cu firme care organizau astfel de petreceri. Deşi e foarte tânără, a avut curajul să deschidă firma proprie, cu propriul ei concept original, care să facă faţă unei pieţe cu foarte multe oferte.

„Mama mea are foarte mulţi fini de botez, iar pentru mine, organizarea unor asemenea evenimente a devenit extrem de importantă, fiind mai mult decât o petrecere sau un spectacol. Exact ca în poveşti, ursitoarele mele vin cu daruri pentru micuţ, care pot fi folosite a doua zi de naşă la îmbăiatul copilului: grâu - ca să fie bogat, mac - ca să doarmă bine, orez - ca să aibă noroc, mentă şi romaniţă - ca să crească iute, trandafiri - ca să fie frumos, pană albă - ca să meargă uşor, ou - ca să aibă copii sănătoşi, ulei - ca să se ridice deasupra relelor vieţii aşa cum se ridică uleiul deasupra apei şi aghiasmă - toate acestea se pun în balia pruncului, fiecare având puteri benefice asupra lui. Ursitoarele sunt studente la facultatea de actorie sau sunt tinere actriţe, dansează frumos, creează atmosferă, sunt expresive, totul trebuie să fie magic. Avem şi texte personalizate pentru fiecare botez. În plus, pentru că mama mea se ocupă de astrologie şi numerologie, pornim de la zodia micuţului, chiar venim şi cu piatra semipreţioasă care-i aduce noroc. Cum punem foarte mult suflet, toate acestea, suntem siguri, se transformă în meniri de bun augur, nu e doar simplu spectacol”, ne povesteşte Medeea.

Pregătirea ca designer vestimentar şi ca make-up artist a învăţat-o că grija pentru detalii face diferenţa: „Costumele le-am conceput eu şi am o croitoreasă la Galaţi, care lucrează exemplar, nu se abate de la cerinţele mele. Ne ia foarte mult să pregătim o petrecere, muncim uneori mult mai mult de opt ore pe zi, dar facem cu pasiune acest lucru. În plus, angajaţii şi cu mine ne înţelegem bine, alcătuim o familie, altfel nu am reuşi să transmitem „vraja” momentelor magice pe care le producem la evenimentele festive".

Sunt familii care apelează apoi la serviciile animatorilor la luat din moţ, la Crăciun, la zilele de naştere. „Sunt copii pe care i-am văzut crescând, de la an la an, aproape că facem parte din familie, ceea ce e nemaipomenit de frumos”, remarcă tânăra.

Cu umorul la control, vă rog

Dacă firma Medeei oferă o variantă feerică de ursitoare, atmosferă de poveste, există şi oferte de ursitoare mai haioase, care asigură oaspeţilor mai mult entertainment. De pe www.partyshow.ro aflăm că alături de cele trei ursitoare bune - a norocului, a iubirii şi a înţelepciune - apare nepoftită şi… ursitoarea cea rea. „Pe lângă faptul că fetele sunt actriţe profesioniste, momentul ursitoarei rele este punctul nostru de originalitate care ne permite să brodăm frumos în funcţie de ceea ce ne cere familia respectivă. Creăm momente distractive şi ne întindem cu gluma atât cât se poate, fără a deveni vulgari şi fără să supărăm. Înainte de petrecere stăm de vorbă cu părinţii copilului, aflăm lucruri despre oaspeţi, pe care le folosim în show. De exemplu, am avut un botez unde naşul era un şef de poliţie. Am venit să-l iau cu cătuşe roz, supărată că nu m-a chemat la botez”, povesteşte ursitoarea cea rea, care de fapt este un „ursitor” de petreceri - actorul Aurelian Iorga, de la Teatrul de Păpuşi „Gulliver”.

De la piraţii din Caraibe, la clovnul cu magie

Nu numai botezurile sunt evenimentele care au acum nevoie de animatoare. Zilele de naştere se fac şi ele cu tematică, în funcţie de preferinţele copilului.

Pentru fetiţe, nimic nu e mai irezistibil decât s-o aibă invitată la ziua lor pe prinţesa favorită: Cenuşăreasa, Albă ca Zăpada, Iasmine din Lampa lui Aladin, Aurora - din Frumoasa din Pădurea Adormită sau chiar pe Minnie şi Mickey Mouse.

„Ne-am documentat în detaliu, pentru că am avut fetiţe care ne-au spus: „Diadema Cenuşăresei nu e aşa!”. Personajul trebuie să pară cât mai real, mai ales pentru cei mici, care chiar cred că a venit prinţesa în vizită la ziua lor”, povesteşte Medeea. Aceasta mai spune că sunt organizate şi petreceri tematice. De exemplu, în prezent pregăteşte o petrecere cu piraţi. Dincolo de costume şi de personaje, a ticluit tot felul de momente care să dea atmosferă de poveste. Copiii trebuie să caute indicii în nişte sticle cu mesaje, care duc la comoară - un cufăr plin cu cadouri pentru sărbătorit, dar şi pentru invitaţi.

Aurelian Iorga vine cu alte oferte. El se transformă într-o clipă într-un clovn care are prin multele buzunarele sale tot felul de minuni: o pălărie pe care vânzătorul i-a dat-o stricată, bagheta cu eşarfe, florile care ies din baston şi câte şi mai câte. Toate împachetate frumos în şmecherii şi vorbe meşteşugite. Doar are atâta experienţă în a lucra cu copiii!

„Trebuie să crezi în ceea ce faci, ca să poţi transmite şi să creezi atmosferă. E la fel ca într-un spectacol de teatru. Şi trebuie să fii de bună credinţă, să oferi clientului exact ce ai promis, eventual spui mai puţin şi faci mai mult”, spune îndrăgitul actor.

Cel mai mare Moş Crăciun

Participând la tot felul de festivaluri internaţionale, Aurelian Iorga s-a şi dotat corespunzător. Pentru petrecerile în aer liber are arlechini pe picioroange, dar şi un costum imens de clovn, de 2,60 de metri înălţime şi 1,50 metri lăţime, dar şi un costum de Moş Crăciun croit pe aceleaşi dimensiuni. „Un Moş Crăciun uriaş pentru cadouri uriaşe!”, glumeşte animatorul de petreceri. La care se adaugă toată recuzita de pictură pe faţă sau baloane de modelat diferite figurine.

Şi clovnii ies la pensie, nu-i aşa?

Animatorii au început să fie, mai nou, chemaţi şi la petrecerile prin care se serbează ieşirea la pensie. Glumele, hazul, magia, o lacrimă printre râsete - toată recuzita clovnului se „asortează” şi cu asemenea evenimente.

Citit 4765 ori Ultima modificare Vineri, 02 Noiembrie 2012 22:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.