7 super-alimente pentru slăbirea rapidă! Vezi aici două dintre cele mai rapide diete

7 super-alimente pentru slăbirea rapidă! Vezi aici două dintre cele mai rapide diete
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai sunt doar câteva zile până la sărbătorile de Crăciun şi până la marea noapte a trecerii dintre ani, ocazii cu care doamnele şi domnişoarele vor dori să fie cu siguranţă în cea mai bună formă. Pentru ca petrecerile de la care nu vor lipsi mesele întinse să ne prindă cu kilograme nedorite, iată care sunt alimentele pe care este bine să le consumaţi intensiv în perioada premergătoare  sărbătorilor, dar şi alături de bucatele delicioase care aduc farmec acestei perioade a anului.

1. Lămâile accelerează metabolismul şi ard grăsimile

Lămâile sunt folosite atât pentru proprietăţile lor terapeutice, cât şi pentru aroma îmbietoare. Având principii deosebit de active, lămâile sunt utilizate în dietoterapie, în curele de slăbire, în cosmetică, aromaterapie şi în domeniul farmaceutic. Sunt bogate în vitamina C şi antioxidanţi, luptă împotriva cancerului şi a îmbătrânirii şi „topesc” rapid depozitele adipoase.

2. Grapefruit – fructul celebru al dietelor de slăbire

Acest fruct exotic conţine nutrienţi terapeutici atât de activi încât se recomandă prudenţă în combinaţie cu unele medicamente sau terapii. Grepfruit-ul este bogat în licopen şi lupta împotriva formării tumorilor. Ne fereşte de cancerul de piele, de colon, plămâni şi de sân. Substanţele sale active accelerează metabolismul şi intervin în procesele de mobilizare şi ardere a grăsimilor. Grapefruitul devine astfel un aliat de nădejde în curele de slăbire!

3. Ardeiul iute – stimulează funcţiile organismului

Ardeiul iute, consumat cu moderaţie, prezintă numeroase beneficii pentru sănătate şi frumuseţe: stimulează circulaţia, creşte tonusul general, îmbunătăţeste digestia, arde grăsimile, întăreşte imunitatea, previne cancerul, reduce durerile şi inflamaţiile, etc. Un ardei iute consumat zilnic la cea mai bogată masă din zi ajută în procesele de slăbire şi „ţine medicul departe”.

4. Legumele din familia Crucifere

Legumele ca broccoli, varza, varza de Bruxelles, conopida, conţin substanţe active unice în natură care ne protejează ADN-ul de stresul oxidativ, prevenind astfel cancerul şi bolile degenerative. Aceste legume sunt recunoscute de nutriţionişti ca având un rol important în accelerarea metabolismului şi în procesele de slăbire. Cu siguranţă vă este cunoscută celebra cură de slăbire cu supa de varză. Consumate frecvent, aceste legume vă ajută în menţinerea siluetei.

5. Merele – fructele complexe ale sănătăţii

Aceste fructe sunt folosite în mai multe regimuri de slăbire: dieta de detoxifiere cu mere, cura de slăbire cu mere, regimul cu suc de mere etc. De asemenea nutriţioniştii recomandă aceste fructe celor care suferă de diabet sau afecţiuni cardiovasculare. Merele sunt considerate fructe complexe din punct de vedere nutritiv, aducând un aport important de nutrienţi de care omul are zilnic nevoie.

6. Roşiile – beneficii pentru sănătate şi siluetă

Aceste legume sunt considerate un adevărat panaceu, având un conţinut bogat în vitamine (vitamina A, complexul de vitamina B, vitamina C, E, K), dar şi în minerale şi oligoelemente: potasiu, fosfor, calciu, magneziu, seleniu etc. Roşiile conţin şi alte substanţe active ca licopenul – un puternic antioxidant care conferă şi culoarea roşie a acestor legume, dar şi acid folic care combate anemia. În curele de slăbire, roşiile sunt considerate alimente cu calorii negative şi accelerează procesele de ardere a grăsimilor.

7. Ceaiul verde – accelerează metabolismul şi creşte tonusul organismului

Despre ceaiul verde s-au scris multe informaţii ce demonstrează proprietăţile tămăduitoare ale acestei plante. În curele de slăbire este recomandat sa beţi o ceaşcă de ceai verde neîndulcit înainte de fiecare masă, inclusiv la micul dejun. Ca şi alte beneficii sănătoase, ceaiul verde accelerează metabolismul, previne cancerul, combate stresul oxidativ, detoxifică colonul, îmbunătăţeşte digestia, este un bun tonic cerebral şi luptă împotriva îmbătrânirii.

Cura de slăbire cu mere

Există mai multe soiuri de mere, cele mai sănătoase fiind considerate merele Ionatan. Cura de slăbire cu mere nu ţine cont de soiul acestora. Pentru această cură au fost descrise mai multe meniuri, toate de scurtă durată. Iată o variantă de meniu pentru o săptămână. Pâinea este interzisă!

Ziua 1

Micul dejun: 2 mere.

Gustare: un fresh de mere sau un măr proaspăt.

Prânz: grătar de pui/peşte/curcan cu garnitură de legume sau salată.

Gustare: un măr proaspăt.

Cina: o porţie de supă de pui.

Ziua 2

Micul dejun: 2 mere.

Gustare: un iaurt.

Prânz: o salată mare cu sau fără brânzâ.

Gustare: un măr.

Cina: supă de legume (fără carne).

Ziua 3

Mic dejun: un măr ras cu 2 morcovi raşi.

Gustare: un iaurt.

Prânz: supă de legume.

Gustare: un măr.

Cina: supă de legume.

Ziua 4

Se consumă doar salata de mere rase şi morcovi raşi. Raportul este de 2 morcovi:1 măr.

Ziua 5 – coincide cu ziua 3

Ziua 6 – coincide cu ziua 2

Ziua 7 – coincide cu ziua 1.

Cura de slăbire cu supa de varză

Celebra cură de slăbire încântă pentru că poţi mânca atât cât doreşti, nu este nevoie să te înfometezi, supa de varza este sănătoasă şi totodată această dietă nu este foarte scumpă. În plus, nici nu durează mult: doar o săptămână. Pentru o supă sunt necesare o varză mare, 5 roşii medii-mari, 2 ardei graşi, o legătură de pătrunjel, o ţelină cât pumnul,  2 cepe mari, sare şi piper după gust. NU adaugi ulei sau altă sursă de grăsimi, NU adaugi alte condimente!

 

Citit 2535 ori Ultima modificare Vineri, 14 Decembrie 2012 15:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.