"Argo" de Ben Affleck a câştigat premiul USC Libraries Scripter

"Argo" de Ben Affleck a câştigat premiul USC Libraries Scripter
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Filmul "Argo" de Ben Affleck a câştigat premiul USC Libraries Scripter, acordat de către un comitet de la University of Southern California pentru cea mai bună adaptare a unei cărţi, informează Variety.

Premiile, aflate la cea de-a 25-a ediţie, au fost acordate în cadrul unei gale festive. Un comitet format din 41 de membri a ales filmul regizat de Affleck după volumul semnat de Tony Mendez, "The Master of Disguise", din 24 de titluri eligibile (realizate după adaptări ale unor cărţi), printre care s-au numărat "Beasts of the Southern Wild," "Viaţa lui Pi/ Life of Pi," "Lincoln," "The Perks of Being a Wallflower" şi "Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook".

Recent, "Argo", de Ben Affleck, a fost desemnat de site-ul Rotten Tomatoes cel mai bun film al anului 2012, fiind producţia cinematografică care s-a bucurat anul trecut de cele mai bune recenzii din partea criticilor din domeniu.

"Argo" a creat surpriză la gala de decernare a premiilor Globul de Aur, la jumătatea lunii ianuarie, când s-a impus la două categorii majore - "cel mai bun film" şi "cel mai bun regizor" (Ben Affleck). Filmul a primit apoi şapte nominalizări la premiile Oscar, ce vor fi acordate pe 24 februarie.

"Argo" prezintă rocambolesca, dar reala poveste a misiunii de salvare a diplomaţilor americani în timpul Revoluţiei iraniene din 1979, refugiaţi în ambasada Canadei din Teheran. Pentru această misiune, un agent CIA i-a deghizat pe acei diplomaţi şi i-a plimbat prin Teheran, pretinzând că sunt tehnicieni dintr-o echipă de filmare aflaţi în căutarea unor locuri de turnare pentru un lungmetraj SF.

Premiile USC Libraries Scripter au avut prima ediţie în 1988 şi este organizată de fundaţia "Prietenii Bibliotecilor de la University of Southern California". Distincţia răsplăteşte şi cea mai bună adaptare cinematografică a unei cărţi.

Citit 1165 ori Ultima modificare Duminică, 10 Februarie 2013 16:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.