"Argo", "Life of Pi" şi "Licoln", printre cele mai premiate filme la cea de-a 85-a gală a premiilor Oscar

"Argo", "Life of Pi" şi "Licoln", printre cele mai premiate filme la cea de-a 85-a gală a premiilor Oscar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Thrillerul "Argo", de Ben Affleck, a primit Oscarul pentru cel mai bun film, în timp ce drama "Life of Pi", de Ang Lee, conduce în topul câştigătorilor, cu patru trofee, la cea de-a 85-a gală a premiilor acordate de Academia de film americană, care a avut loc la Los Angeles.

Thrillerul "Argo" fusese nominalizat la şapte premii Oscar şi a mai fost recompensat cu trofeele pentru cel mai bun scenariu adaptat şi cel mai bun montaj.

Drama "Life of Pi", nominalizată la 11 categorii, a primit cele mai multe premii Oscar, patru, printre care şi cel pentru cel mai bun regizor - taiwanezul Ang Lee.

Deşi conducea în topul nominalizărilor, cu selecţii în 12 categorii, lungmetrajul "Lincoln", regizat de Steven Spielberg, a primit doar două premii, printre care şi cel pentru cel mai bun rol principal masculin - Daniel Day Lewis, recompensat pentru a treia oară de Academia de film americană.

Filmul "Silver Linings Playbook", nominalizat în opt categorii de premii, a primit doar un trofeu, cel pentru cea mai bună actriţă în rol principal, Jennifer Lawrence.

De asemenea, musicalul "Les Misérables", nominalizat tot la opt categorii de premii, a primit trei trofee Oscar, inclusiv pentru cea mai bună actriţă în rol secundar - Anne Hathaway.

Fără a constitui o surpriză, lungmetrajul austriac "Amour", de Michael Haneke, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.

Cea de-a 85-a gală a premiilor Oscar a avut loc duminică noapte, la Dolby Theatre (fostul Kodak Theatre) din Los Angeles.

Citit 1300 ori Ultima modificare Luni, 25 Februarie 2013 09:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.