Veneţia - curtezana care se reinventează mereu (II)

Veneţia - curtezana care se reinventează mereu (II)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Spuneam în episodul anterior că vizita de trei zile la Veneţia nu mi-a ajuns nici pe-o măsea. Plecarea a fost din scurt şi nu am avut timpul necesar să mă informez pe la toate „colţurile” internetului despre tot felul de lucruri care abia acum, la întoarcerea acasă, îmi dau seama că nu ar fi trebuit să-mi lipsească din „bagaj”. Ca orice curtezană care se respectă, Veneţia are multe lucruri de arătat, dar nimic nu este pe gratis. Inclusiv informaţia costă.

Cum ajungem în Veneţia

Pentru a ajunge la Veneţia, cu siguranţă veţi alege o cursă Wizz Air sau Blue Air, pentru că biletele sunt mai ieftine. Avioanele acestor companii aterizează pe aeroportul Treviso, undeva la 26 kilometri de Laguna italiana. Legătura între oraşe se face cu doua linii de transport: ACTV şi ATVO. Biletele se găsesc în aeroport sau se pot lua direct de la şoferul autobuzului. Un bilet dus-întors (valabil 7 zile) costă 13 euro. Un bilet simplu costă 7 euro, aşa că dacă îl iei dus-întors ai o reducere de un euro.

Faceţi abonamente la vaporetto!

ACTV are şi linie de vaporetto care asigură atât transportul pe canale în Veneţia, dar şi la toate insulele vizitabile din jur: Murano, Burano, Giudecca, Lido şi San Giorgio Maggiore. O singură plimbare cu vaporetto este destul de scumpă - 6,5 euro. Există însă posibilitatea să-şi faci abonament în funcţie de câte zile stai, lucru care merită din plin. Mai ales pentru cei care aleg să se cazeze în altă insulă sau în Mestre şi care au drumuri zilnice de făcut în Veneţia, pentru că un abonament este valabil şi pentru vaporetto şi pentru autobuzele ACTV. Pe acelaşi abonament se pot face şi  excursiile în insule, iar liniile circulă 24 din 24 de ore. Iată preţurile pentru abonamente: 16 euro/12 ore; 18 euro/24 ore; 23 euro/36 ore; 28 euro/48 ore; 33 euro/ 72 ore; 50 euro/7 zile).

Vizitaţi centrele de informare turistică

Primul lucru pe care ar fi trebuit să-l facem ar fi trebuit să fie o vizită la centrul de informare turistică. Există unul la gară, în Piazzale Roma, şi două în San Marco. Aici se pot obţine diverse informaţii despre locuri şi condiţii de vizitare, dar şi o serie de reduceri pentru tinerii care au sub 29 de ani. De exemplu, pentru aceştia, un abonament valabil 72 de ore pe ACTV, costă doar 18 euro, în loc de 33. Deşi tot aici poţi primi gratuit hărţi, se pot cumpăra, în schimbul a numai 2 euro, o hartă mult mai detaliată şi un ghid turistic.

Tot de aici se pot achiziţiona şi Museum Pass, care permite vizitarea a 11 muzee la preţul de 20 de euro. Ca să vă faceţi o idee de reducerea de care aţi beneficia achiziţionând acest Museum Pass, e suficient să vă spun că eu am plătit 16 euro numai pentru Palatul Ducal. Folosind acest „abonament” puteţi vizita 11 muzee, timp să aveţi: Palatul Ducal, Muzeul Correr, Muzeul Arheologic, Biblioteca Marciana, Ca’ Rezzonico, Palatul Mocenigo, Casa Goldoni, Ca’ Pesaro, Muzeul Oriental şi Muzeul Sticlei (în Murano).

Prima oprire: Piaţa San Marco

Oricine visează să ajungă la Veneţia are ca primă destinaţie Piaţa San Marco - o adevărată colecţie de simboluri religioase, culturale, istorice, visul a milioane de turişti, locul unde nu mai puţin celebrul carnaval inundă locul cu strălucire şi culoare.

Piaţa San Marco adună la un loc alte câteva simboluri ale Republicii Leului: Palatul Dogilor, Bazilica San Marco, Turnul cu ceas (Torre dell’Orologio), Biblioteca Nazionale Marciana, Procuratura, ale cărei aripi găzduiesc Muzeul Correr, şi nu în ultimul rând, Clopotniţa San Marco, de unde oraşul poate fi privit de sus.

Iată şi câteva preţuri: intrarea în Clopotniţă - 7 euro, la Basilica San Marco e gratuit, dar se plăteşte separat muzeul - 5 euro şi tezaurul, care cuprinde nenumărate comori şi relicve, inclusiv fragmente din Crucea Sfântă - 5 euro.

Citit 1691 ori Ultima modificare Vineri, 08 Martie 2013 11:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.