Maestrul Mitică Popescu va primi premiul Gopo pentru întreaga carieră

Maestrul Mitică Popescu va primi premiul Gopo pentru întreaga carieră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mitică Popescu, maestrul comediei româneşti, va primi premiul pentru întreaga carieră la ediţia din acest an a galei Gopo, care va avea loc pe 25 martie, la Opera Naţională Bucureşti, informează organizatorii.

Unul dintre cele mai importante trofee, premiul pentru întreaga carieră a fost acordat la ediţiile precedente unor actori emblematici pentru filmul românesc - Iurie Darie, Ion Besoiu, Draga Olteanu-Matei, Marin Moraru şi Jean Constantin.

Născut pe 2 decembrie 1936, la Bucureşti, Mitică Popescu este unul dintre cei mai prolifici actori de film, teatru şi televiziune din generaţia sa, cu o carieră ce se întinde pe parcursul a aproape 50 de ani. Umorul sarcastic şi apariţiile dramatice sau comice inconfundabile, în producţii muzicale sau de divertisment, l-au propulsat în rândul celor mai îndrăgite personalităţi.

A jucat în peste 40 de piese de teatru şi peste 50 de producţii cinematografice şi TV. De asemenea, este prezentatorul uneia dintre cele mai longevive producţii TVR, emisiunea "D'ale lui Mitică", care a împlinit 12 ani.

Citit 724 ori Ultima modificare Marți, 19 Martie 2013 15:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.