YouTube România, aproape de lansare. Compozitorii, încântaţi că vor primi bani pentru melodiile lor
Foto: Foto: venturebeat.com

YouTube România, aproape de lansare. Compozitorii, încântaţi că vor primi bani pentru melodiile lor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grupul Google pregăteşte lansarea YouTube România, aşteptată cu mare interes de compozitorii români, care urmează să primească bani pentru videoclipurile încărcate pe acest site, în baza unui contract semnat, pe 6 martie, între Google Ireland Limited şi UCMR-ADA.

Organismul de gestiune a drepturilor de autor Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturile de Autor (UCMR-ADA), care reprezintă pe teritoriul României 7.800-7.900 de compozitori şi textieri de muzică, şi-a informat membrii că, pe 6 martie, a semnat cu Google Ireland Limited o "Autorizaţie licenţă neexclusivă de utilizare a operelor muzicale prin streaming oneros" pentru site-ul YouTube.

"Prin intermediul acestui contract, UCMR-ADA a obţinut pentru membrii săi dreptul de a colecta remuneraţii, pentru utilizările operelor muzicale pe internet, pe site-ul YouTube, prin streaming", se spune în anunţul UCMR-ADA.

Organismul de gestiune a drepturilor de autor îşi atenţionează membrii că "data intrării în vigoare a autorizaţiei-licenţă neexclusivă este data lansării platformei YouTube-România". "Această dată este stabilită de partenerii noştri de la Google, iar modalitatea de comunicare către public va fi, cu siguranţă, una de impact mediatic", precizează UCMR-ADA.

Citit 1216 ori Ultima modificare Vineri, 22 Martie 2013 13:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.