A uimit România cu talentul său: Balerinul Momo este gălăţean!

A uimit România cu talentul său: Balerinul Momo este gălăţean!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Momo, balerinul care a lăsat o ţară întreagă (nu doar pe Andra) mută de uimire cu dansul său prezentat vineri seara, la "Românii au talent", este gălăţean şi este fiul doamnei Petruţa Moisi, prima femeie ecologist din oraşul nostru, cea care a înfiinţat Centrul de Consultanţă Ecologică.

Momo, pe numele său Momo Peter Sanno, are 32 de ani şi studiază baletul de la 10 ani. A absolvit, în 1999, cursurile Academiei de Balet din Stuttgart, Germania, a avut contracte la Hamburg, la Haga, dar şi în Brazilia şi SUA. În 2008, a fost premiat la Amsterdam, împreună cu trupa din Haiti din care făcea parte, iar în 2011 a reprezentat România la Festivalul de teatru de la Avignon – Franţa, cu spectacolul „Exil în pământul uitării”, dedicat memoriei lui B. Fundoianu, o subtilă metaforă pe tema restricţionării libertăţii. După cum ni-l descrie doamna Petruţa Moisi, „Momo este un perfecţionist care nu acceptă compromisurile şi se fereşte de penibil. În 2011 a facut o vizită în Liberia, ţara de origine a tatălui sau, şi şi-a descoperit astfel sursa genei sale optimiste, vesele, încrezătoare. Recunoaşterea statutului său de artist internaţional o aveam, l-am însoţit peste tot, în lume, pe unde a avut spectacole, astfel că ştiu ce poate şi ştiu de ce echipă are nevoie, însă îmi face bine să văd că e preţuit şi în România”, declară mama sa.

În 2007-2008 a făcut parte din trupa de balet de la „Dansez pentru tine”, apoi a plecat din nou în străinătate, iar în ultimii doi ani Momo a rămas mai mult în România, încercând să facă şi aici ceva pentru pasiunea vieţii sale. În prezent predă baletul modern la o şcoală de artă din Capitală: „Despre emisiunea Românii au talent nu ştia prea multe, astfel că m-a anunţat cam cu jumătate de gură că s-a înscris”, povesteşte Petruţa Moisi, adăugând: „Ştiam că a lucrat ceva cu echipa lui. Cred că sub presiunea grupului a spus şi el: Hai să mergem! Momo vă poate spune mai multe despre avatarurile unui artist independent care are dovada valorii lui, dar care se mişcă greu în climatul romanesc”, conchide Petruţa Moisi. Într-un număr viitor al ziarului vom reveni cu declaraţiile lui Momo, gălăţeanul care, până în clasa a X-a, a urmat cursuri de balet la Liceul de Artă „D.Cuclin”.

Citit 5271 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2013 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.