Mai spectaculos decât Garfield! Wizard, motanul mare campion internaţional din Galaţi

Mai spectaculos decât Garfield! Wizard, motanul mare campion internaţional din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste de 200 de splendide pisici de rasă nobilă, venite din toată Europa, s–au întrecut, weekendul trecut, în frumuseţe, graţie, eleganţă, la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul Expoziţiei Internaţionale Feline SofistiCAT. În faţa celor peste 11.000 de vizitatori care nu mai conteneau să le admire, arbitrii invitaţi din Olanda, Danemarca, Anglia şi Polonia au ales cele mai frumoase pisici din toate rasele expuse. Ei bine, Wizard, superbul motan fumuriu din imagine, a câştigat titlul de „Best in Show” în cadrul Categoriei I din care face parte rasa Exotică.

Celebritate recunoscută

Numele complet al campionului blănos este GIP.RO FLUFFY JOKE WIZARD, unde GIP înseamnă Grand International Premior, Ro este indicativul ţarii unde s-a născut pisoiul, iar Fluffy Joke este numele felisei. Rasa din care face parte campionul cu coadă se numeşte Exotic Shorthair, şi este varietatea de Persană cu păr scurt, rasă creată în SUA la sfârşitul anilor '70. Este foarte populară pe plan mondial pentru că îmbină frumuseţea Persanei cu avantajele unei toaletări (periaj) mai puţin intense decât necesită Persana. De aceea mai este numita, în glumă, şi „Persana omului leneş”. Cea mai cunoscută Exotică de pe mapamond este, fără discuţie, Garfield, personajul de film animat având ca model un motan Exotic portocaliu. Numai că motanul din Galaţi îi calcă vertiginos pe urme.

Wizard s-a născut în mai 2005 în felisa gălăţeană FLUFFY JOKE şi are în pedigree numeroşi campioni, atât bunicul sau, Gars, cât şi tatăl, Infinity, fiind Campioni Europeni. În cei şapte ani de carieră în expoziţiile feline pisoiul a câştigat 14 titluri de „Best In Show” în expoziţii din România, Bulgaria, Slovacia, fosta Iugoslavie şi Austria. Dar cel mai important rezultat este nominalizarea în finala Campionatului Mondial de la Bratislava, în 2007, când a fost ales între cele mai valoroase zece pisici din lume la clasa din care făcea parte!

Deşi este o pisică de show, Wizard un companion perfect, foarte ataşat de stăpânii săi. Şi în plus la fel ca orice Exotică a moştenit de la Persane caracterul liniştit şi echilibrat. În concluzie campionul calm şi sedentar din imagine este gălăţean de frunte!

Citit 2686 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2013 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.