Şoferii gălăţeni, foarte activi pe Facebook

Şoferii gălăţeni, foarte activi pe Facebook
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pornit ca o glumă în urmă cu aproximativ un an, Grupul Şoferilor din Galaţi a strâns nu mai puţin de 1.600 de membri, iar comunitatea creşte încontinuu


Grupul Şoferilor din Galaţi este unul dintre cele mai active grupuri de Facebook înfiinţate în oraşul nostru. În fiecare zi, membrii acestei comunităţi postează pe Facebook zeci de filmuleţe din trafic din Galaţi, informaţii despre starea drumurilor, despre radare, despre ilegalităţi săvârşite de poliţişti şi de şoferi în trafic. „Totul a pornit ca o glumă. Împreună cu şapte prieteni am decis să înfiinţăm acest grup, deoarece circulăm destul de mult pe străzile oraşului şi ale judeţului. Cam toţi avem telefoane inteligente şi era destul de uşor să postăm aceste informaţii în timp util”, povesteşte Mario Iliuţă, unul dintre membrii fondatori. „Iniţial, după cum am spus, era vorba de şapte membri. Ulterior am trimis invitaţii prietenilor din lista de Facebook, iar numărul a crescut în fiecare zi. În principiu creştea cam cu 50 de membri în fiecare zi”, a mai explicat acesta. Deşi postează inclusiv aberaţiile oamenilor legii, fondatorii grupului susţin că în nici un caz nu sunt împotriva acestora. „Vreau să fie un lucru cât se poate de clar: noi nu suntem un grup anti-poliţie. Din contră, dacă este nevoie, putem lucra şi pentru ei. Noi vrem ca aceia care încalcă legea, fie că sunt poliţişti, fie că sunt simpli şoferi sau pietoni să ştie că pot fi filmaţi în orice secundă în trafic. Nimeni nu este regele şoselelor. Nimeni nu este mai presus de lege. Pe de altă parte, nici Poliţia nu poate fi peste tot. Noi avem deja 1.600 de membri. Cred că suntem mai mulţi decât numărul agenţilor de poliţie din Galaţi”, a explicat şi Vlad Şovăială, un alt membru fondator al grupului.

Plecat la drum ca o necesitate, comunitatea virtuală a şoferilor îşi propune să devină şi afacere la un moment dat. „Ne-am gândit să găsim o variantă pentru a obţine reduceri la spălătorii şi service-uri auto pentru membrii noştri, însă nu ştim deocamdată cum să facem acest lucru. Încet-încet, sper să reuşim”, a mai explicat Iliuţă.

 

Planuri de extindere

Având în vedere că Grupul Şoferilor din Galaţi a avut un atât de mare succes, fondatorii săi s-au gândit şi la o extindere. Cum tema regionalizării este mereu de actualitate, cel mai uşor ar fi pentru ei ca acestă extindere să vină dincolo de Dig. „Credem că un grup similar poate avea succes şi la Brăila. Deja am vorbit cu câteva persoane de acolo şi, cel mai probabil, până la sfârşitul anului vom acţiona”, a mai spus Mario Iliuţă.

Citit 2756 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iulie 2013 11:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.