GALERIE FOTO / Turism extrem. Trei dintre cele mai fascinante locuri abandonate din lume

GALERIE FOTO / Turism extrem. Trei dintre cele mai fascinante locuri abandonate din lume
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Locurile care au fost o dată locuite de oameni, apoi au fost abandonate, au o atracţie deosebită, mai ales pentru curioşi. Iată trei dintre cele mai uimitoare locuri de pe faţa Pământului, care vă vor face să exclamaţi „Uau!”:

Sediul Partidului Comunist din Bulgaria

Arhitectura este unică şi oarecum demnă de un film S.F. din anii 50: clădirea pare a fi o farfurie zburătoare ce a aterizat pe munte întru gloria comunistă. În 1981, când a fost terminată, clădirea a costat aproximativ 10 milioane de dolari. Banii s-au adunat din „donaţii” făcute de către toţi bulgarii, iar munca la construcţie a fost muncă „voluntară”.

Clădirea principală avea o sală de şedinţe enormă, decorată cu mozaicuri extrem de expresive, pentru care au fost recrutaţi 60 de artişti cu scopul de a reda cât mai fidel posibil chipurile lui Engels, Marx şi Lenin pe lângă chipurile liderilor comunişti de la vremea aceea.

Pe lângă clădirea principală construcţia mai are un turn înalt de 107 metri, cu steaua sovietică pe lateral.

Angkor Wat - cel mai impresionant complex religios din lume

Angkor Wat înseamna „oraşul templu” şi a fost construit între 1113 şi 1150 în Cambodgia, ocupând o suprafaţă de aproximativ 200 de hectare. În primă instanţă templul masiv a fost închinat lui Vishnu, un zeu protector, dar în secolul 14 a fost convertit în templu budist, statui ale lui Buddha fiind adăugate complexului. Templul este construit din mai multe tipuri de piatră: unele dure, pentru a susţine construcţia, altele mai puţin dure pentru a putea fi sculptate miile de statui şi basoreliefuri. Giganta construcţie are ca principal punct de atracţie turnul înalt de 65 de metri, înconjurat de alte 4 turnuri mai mici, imagine ce simbolizează muntele Meru, un loc important din mitologia hindu.

Kolmanskop - oraşul de diamante

La începutul anilor 1900, un muncitor la calea ferată din zona respectivă a descoperit un diamant, moment în care lucrurile au escaladat după cum intuiţi: 700 de familii s-au mutat în zonă şi au pus bazele unui orăşel pentru a găsi cât mai multe diamante. Locuitorii oraşelului din deşertul Namibiei erau germani (din cauza colonizării) aşa că până când mina de diamante a secat, Kolmanskop a avut de toate: centrală electrică, cinema, sală de bal, teatru şi singurul spital din emisfera de sud capabil să facă radiografii cu raze X. Diamantele au încetat să mai fie descoperite destul de repede, vremea era extrem de capricioasă (furtuni de nisip foarte dese), aşa că în 1954 Kolmanskop a fost părăsit, în prezent fiind înghiţit treptat de nisip.

Citit 2444 ori Ultima modificare Duminică, 04 August 2013 12:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.