Sport, nutriţie şi eleganţă: Un gălăţean a găsit secretul vieţii sănătoase
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Sport, nutriţie şi eleganţă: Un gălăţean a găsit secretul vieţii sănătoase
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţeanul Mircea Moraru, personal trainer, instructor de spinning şi de tae bo are şansa de a apărea pe coperta „Men's Health”. Publicaţia este una dintre cele mai cunoscute reviste de sport, fitness, sănătate, nutriţie, modă, îngrijire personală şi relaţii de cuplu destinate bărbaţilor. Antrenorul a fost selectat între cei 15 finalişti ai concursului Cover Model 2013, organizat de publicaţie, şi se află în topul celor mai votaţi concurenţi.

În vârstă de 26 ani, Mircea cântăreşte 97 kg, la o înălţime de 1,86 m. După cum ne-a mărturisit, îşi petrece zilnic câte 13 ore în sala de fitness, dar prima dată a intrat într-o asemenea incintă pentru a face… curăţenie. Avea 15-16 ani, vârsta la care băieţii de vârsta lui n-au treabă cu şmotruiala, dar lui nu i-a fost lene să ia mopul de coadă pentru un scop bine determinat: îşi plătea rata la calculator cu banii câştigaţi astfel. În plus, sala cu pricina îi aparţinea surorii lui, aşa că efortul era în familie. După ce a făcut de mic fotbal, patinaj viteză şi karate, gălăţeanul a descoperit „fiarele” adică aparatele dintr-o sală de fitness şi a văzut cât de bine se simte după antrenament. Apoi a început să ajute oamenii să-şi potrivească aparatele, să le folosească în mod corect, le ţinea evidenţa şedinţelor şi de aici la absolvirea Facultăţii de Sport – Kinetoterapie şi apoi a unor cursuri peste hotare de tae bo şi spinning n-a mai fost mult. Nici nu ştie când a trecut timpul, pentru că face ceea ce-i place.

Lecţie de stil de viaţă

Vrea să apară pe coperta revistei pentru a inspira şi da încredere oamenilor că pot trăi frumos şi sănătos. „Un stil de viaţă sănătos înseamnă să găseşti un echilibru în toate. Sunt persoane care fac excese în sală, se supraantrenează şi e mult mai rău decât dacă s-ar subantrena. Vii şi stai 45 de minute şi faci mişcare corect, e mai bine decât două ore în care îţi epuizezi corpul. La fel de important este şi somnul. Unii cred că dacă ai luat un energizant, care îşi biciuieşte organismul obosit, e bine. Fals! Nu sunt de acord cu interzicerea totală a unor alimente precum cartofii prăjiţi sau ciocolata. Rolul meu este să găsesc pentru fiecare acea formulă magică pentru a avea o viaţă sănătoasă”, ne-a declarat Mircea.

La ce ajută suplimentele

„Suplimentele nutritive te ajută să-ţi măreşti performanţele sportive cu zece la sută şi atât, dar dacă nu te odihneşti, nu funcţionează. Şi nu sunt atât pentru antrenamente, cât pentru recuperare, ca să poţi da randament şi a doua zi. Nu au nicio legătură cu potenţa, aici intră în acţiune steroizii anabolizanţi duşi la extrem. Mulţi au tendinţa să folosească înlocuitoarele de masă - meal replacements - crezând că, dacă ai băut un shake, ai rezolvat problema. Greşit! Nicio o masă solidă nu poate să fie înlocuită de un praf”, a atras atenţia antrenorul.

Până pe 25 noiembrie Mircea Moraru poate fi susţinut cu voturi şi like-uri în competiţia organizată de "Men's Health".

Vezi aici fotografiile cu care Mircea Moraru concurează pentru Cover Model 2013 „Men's Health”

Foto: Manole Sava pentru Men's Health 

Citit 3857 ori Ultima modificare Joi, 24 Octombrie 2013 10:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.