Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
15 comentarii

Islamul este o religie monoteistă, fiind a doua din lume ca număr de adepţi, după creştinism. Sensul general al cuvântului islam este pace şi supunere faţă de Alah, creatorul tuturor lucrurilor (în oarecare măsură, la fel ca la creştini). Religia a fost fondată în secolul al VII-lea, pe teritoriul Arabiei Saudite, de către profetul Muhammad, iar cartea sfântă poartă numele de Coran (cum este Biblia pentru creştini). Musulmanii cred cu tărie că Muhammad este ultimul profet şi mesager al lui Alah (deşi nu există nicio referire la vreo relaţie de rudenie între Alah şi Muhammad, îl putem asemăna în oarecare măsură cu Iisus).
Lăsând la o parte religia în sine, trebuie menţionat faptul că tratamentul inuman la care sunt supuse majoritatea femeilor musulmane nu izvorăşte doar din convingeri religioase. Este adevărat că legea şi codul civil din ţările islamice au la bază învăţăturile din Coran, dar aceste legi au fost făcut de oameni, sunt bazate pe realitatea culturală din acele zone ale lumii, dar cei care le-au gândit probabil au avut oarecare înclinaţii bolnave.

Situaţii absurde

În ţările islamice, dacă o femeie întreţine relaţii sexuale cu un bărbat cu care nu este măritată, aceasta comite un păcat faţă de Alah, un păcat suprem. Pedeapsa este 100 de lovituri de bici, în public. Desigur, în majoritatea cazurilor, pedeapsa la care femeia este supusă este extraordinar de crudă, aceasta fiind omorâtă în public cu pietre. Acelaşi lucru se întâmplă şi dacă femeia acuză un bărbat că a violat-o, dar nu are martori pentru a-şi susţine acuzaţia. Câteva ţări islamice îi permit unui violator să scape de pedeapsă prin lege, dacă se însoară cu victima (evident, în cazul în care femeia violată are martori pentru a dovedi fapta).
Femeia este considerată de două ori mai puţin inteligentă decât un bărbat, motiv pentru care, în cele mai multe cazuri, o singură persoană de gen feminin nu este considerată de justiţia islamică drept martor; trebuie să fie minim două femei pentru a conta ca martor.
Bărbaţii au dreptul să îşi bată soţiile şi copiii, dacă ei sunt de părere că atitudinea acestora nu este potrivită. Oricât de brutală ar fi bătaia, dacă femeia nu este ucisă, legea nu impune niciun fel de pedeapsă.
Femeile duc o viaţă foarte retrasă. Stau mereu acasă şi au oportunităţi foarte puţine de a găsi un loc de muncă. De asemenea, ele nu pot ieşi în public fără să aibă capul acoperit sau fără să fie însoţite de soţul lor. Au dreptul la o educaţie primitivă şi sunt considerate cetăţeni de clasă inferioară.
Adevărul este că dacă bărbaţii musulmani ar fi trataţi la fel de către cineva aparţinând unei alte religii, ar considera-o cruzime şi ar candamna-o dur. Totuşi când vine vorba de femei, lucrurile nu sunt deloc aşa, bărbaţii văzând totul ca fiind normal.
Desigur, mai e şi aspectul căsătoriei. Un bărbat are voie să aibă până la patru soţii şi uneori îi este permis să intre în căsătorii temporare. Evident, soţiile trebuie să fie credincioase şi supuse pe tot parcursul vieţii. O „femeie” poate fi luată în căsătorie în majoritatea ţărilor islamice din momentul în care a atins vârsta de 10 ani. Şi mai absurd de-atât, tot începând cu această vârstă se pot consuma acte sexuale.

În prezent

În esenţă, această religie chiar propovăduieşte pacea, dar se pare că acest aspect s-a pierdut de mult. Deşi în multe ţări musulmane lucrurile s-au mai îmbunătăţit în ultima perioadă, încă sunt numeroase state unde femeile sunt tratate ca nişte animale. Chestia şi mai gravă este că aceste tratamente nu sunt practici culturale, chiar dacă s-au transmis începând cu secolul al VII-lea, ci sunt scrise negru pe alb, literă de lege. Majoritatea cazurilor în care o femeie este acuzată de un lucru se definitivează nu în favoarea acesteia. Bărbaţii musulmani primesc amenzi de circulaţie dacă fac greşeli în trafic. În schimb, femeile primesc 100 de lovituri de bici doar dacă conduc.

Citit 117398 ori Ultima modificare Duminică, 03 Noiembrie 2013 13:53

15 comentarii

 • postat de Daly Joi, 19 Februarie 2015 00:07 213.143.48.*** Link la comentariu
  0
  11

  Ion, Sharia despre care vorbesti tu nu inseamna bataia la talpi, daca ai sa o citesti ai sa te ingrozesti. Acea Sharia este o "lege nescrisa" care se si aplica in anumite tari musulmane. Eu am citit Coranl si Sharia. Coranul este o carte atat de contradictorie, incat poate fi interpretata asa cum are fiecare chef. Nu mai departe, intr-un capitol este redata pedeapsa data femeii daca isi inseala barbatul (sa fie inchisa in casa fara apa si mancare, si Allah va hotara soarta ei), iar 2 capitole mai tarziu, in acelasi Coran, care tin sa mentionez ca este direct de la Meka, spune ca femeia care isi inseala barbatul trebuie sa fie ucisa in piata cu pietre, iar daca o fata virgina a avut relatii sexuale fara ca ea sa fie casatorita, sa primesca nu stiu cate lovituri de bici, desigur tot in piata.
  Elena, faptul ca fetele sunt casatorite prin convenienta la varste foarte fragede inca se practica in anumite tari musulmane, si sunt obligate sa intretina relatii sexuale cu sotul, egal ca fata are 10-15 ani, si sotul 40. A fost un caz acum 1-2 ani in Arabia Saudita, in care sotul a mutilat efectiv sotia (15 ani) caci aceasta refuza sa intretina relatii sexuale cu el si sa isi indeplineasca rolul de sotie in pat. Desigur, a fost mutilata dupa ce a fost violata, si lasata in sant. Fetei i s-a taiat obrazul pana la urechi, si o ureche. In final a dus-o cineva in SUA unde a suferit multiple operatii de reconstructie. Nu este bluf, este crunta realitate, pe care noi refuzam sa o vedem.
  Daniela, Marocul este o tara mult europenizata, si este o tara pe care nu o vei putea compara niciodata cu Arabia Saudita, Iran, Irak......
  Am fost in Algeria de 6 ori, si va rog sa ma credeti ca asa femei puturoase nu am vazut in viata mea. Refuza majoritatea sa munceasca, sa aibe un job, sunt cate 3-4 femei intr-o casa diferite generatii, iar casa atat de mizerabila ca iti este teama sa te asezi undeva. La fel Tunisia....., care desi este o tara cu un turism destul de dezvoltat, cetatenii au grave probleme de igiena si atitudine.

  Raportează
 • postat de gicu Joi, 15 Ianuarie 2015 17:53 95.76.250.*** Link la comentariu
  2
  4

  Vai săraca Daniela. ...afla ca și în România sunt menajere.
  daca femeile acolo o ard degeaba, înțeleg ca ai menajeri? Ca acolo femeile nu muncesc decât când se crăcăneaza în pat...

  Raportează
 • postat de daniela Joi, 30 Octombrie 2014 22:26 188.25.193.*** Link la comentariu
  12
  10

  Cata dezinformare..habar n-aveti despre ce vorbiti. Traiesc in Maroc de 8 ani si in nici un caz nu le poti compatimi pe femeile de aici, poate doar invidia. Sotul meu este tot musulman, dar turc si ce am observat ca au in comun barbatii din aceste 2 tari este ca isi asuma responsabilitatea pentru familie si fac tot posibilul ca sotia sa nu fie nevoita sa munceasca. Dar asta pentru confortul ei, multe nu isi doresc sa munceasca pentru ca prefera sa stea la salon toata ziua si sa faca cumparaturi. In casa, menajerele fac curat, chiar si mancare daca vrei. Exista si cazurile de care vorbiti dumneavoastra dar le intalnim prin sate unde lumea nu este prea educata. De cand locuiesc aici, vazand stilul lor de trai, am inceput sa imi compatimesc mama si femeile din generatia ei sau a mea chiar, care au muncit toata viata, au avut grija de copii si au calcat,spalat,gatit fara sa se planga. Va garantez ca si ele si-ar dori un asa stil de viata. Iar musulmanii, la fel ca si romanii se deosebesc prin educatie.

  Raportează
 • postat de pamram Joi, 30 Octombrie 2014 19:30 89.136.0.*** Link la comentariu
  3
  4

  Jiji esti un mare idiot!!stai tu la cratita saracule...oameni fara suflet ce sunteti...iti place cand o vezi le mata cu oala in mana toata ziua?idiotule

  Raportează
 • postat de Andrew Michael Marți, 29 Iulie 2014 19:54 213.233.104.*** Link la comentariu
  2
  7

  Elena inca esti "Gigi contra"? am trait 3 ani printre ei, in zonele mai sarace chiar asa e.

  Raportează
 • postat de dana Miercuri, 14 Mai 2014 16:00 81.12.169.*** Link la comentariu
  3
  9

  Toate ca toate dar sa casatoresti fetite incepand de la varsta de 10 ani si sa intretina de la acea varsta frageda relatii sexuale cu sotii lor este o cruzime. E foarte grav ce se intampla.

  Raportează
 • postat de Any Vineri, 10 Ianuarie 2014 17:52 109.99.195.*** Link la comentariu
  1
  16

  cata cruzime , cum va pot trece pric cap sa se adopte si la noi in tara astfel de legi...nu doar ca sunt sub orice critica morala dar nu arata alceva decat dorinta barbatilor de a fi deasupra femeilor ,ceia ce putem cataloga ca fiind lipsa de atentie si frica barbatilor de sexul feminin....aceste legi sunt pastrate si puse in aplicare de barbati care nu au un grad de educatie normal ,si acum am o intrebare pentru barbati care dores asta si in tara noastra ...UNDE EXISTA VRIUN ACT IN CARE SA SCRIE CA FEMEILE SUNT FACUTE DOAR PENTRU GATIT ,SPALAT SI SA VA INRIJEASCA PE VOI SI COPII???? in aceiasi masura in care si voi barbati puteti sa faceti aceste lucruri...aceste teori despre femei sun echivalente cu teoria ca barbatul este creeat doar pentru a munci din greu nimic mai mult . Sunte-ti de acord ???
  Da poate ca statutul unor femei a decazut in tipm si sunt cazuri de nerusinare si needucatie la noi in tara , dar asta nu va da dreptul sa le catalogati pe toate la fel....Femeile sunt la fel de destepte ,puternice si cu aceleasi drepturi precum barbatii, zic asta doar pentru a nu va desconsidera sa zi ca au un nivel mult mai ridicat ca al barbatilor....!!! oameni buni ganditi si apoi vorbiti ...nu dat dovada decat de "prostie " ,scuzati expresia....!!! si nu in ultimul rand fara femei ,barbati ar fi doar niste persoane lipsite de fericire ,in oarecare masura di de viata...pentru care ar conta doar masculinitatea obsesiva de care da-ti voi dovada....!!! lipsa de respect , femeile sunt cursul viatii ,sunt finte minunate care trebuiesc apreciate nu tratate bruta...Aratati-le ca merita sa fie langa voi...

  Raportează
 • postat de jiji Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013 15:20 92.85.247.*** Link la comentariu
  56
  10

  Da, da, la cratita nu emancipate!
  Cei mai prosti soferi femeile, cei mai prosti politicieni femeile, cei mai barfitori colegi femeile samd!
  Sa stea la cratita, sa aiba grija de copii ca d-aia s-au inventat mamele, sa spele, sa calce sa isi faca treaba de femei ca d-aia sunt femei.

  Raportează
 • postat de Ion Miercuri, 06 Noiembrie 2013 11:09 5.13.239.*** Link la comentariu
  33
  8

  Poate ar trebui si la noi implementata legea Sharia si falaqa (bataia la talpi), poate asa nu vor mai fi romancele "femei usoare", ca sa nu folosesc un termen mai urat!
  Si ar trebui inceput cu Elena!

  In orientul mijlociu femeia nu are curajul sa treaca prin fata barbatului, iar la noi fetele ies in chiloti pe strada. Emanciparea femeii a fost si este foarte prost inteleasa!

  Raportează
 • postat de Eddy Marți, 05 Noiembrie 2013 02:48 154.20.191.*** Link la comentariu
  1
  11

  Cred ca din acest punct ne adresam "Elenei" si nu autorului articolului. Nu cred ca afirmatiile dansei se bazeaza pe ceva informatie concreta, ci pe un impuls de moment de a fi, cum spune romanul, " Gica contra" doar asa ca sa se afle in treaba.
  Da! se intampla in tari ca Pakistan si Yemen, din cauza saraciei parintii isi vand copilele de la varsta frageda in scopul casatoriei; vezi articolul care a facut valva in toata lumea legat de moartea unei fetite de 8 ani, din Yemen cauzata de rani interne in noaptea nuntii..... exact 8 ani!! sotul avand 32 de ani!!
  Legea permite. religia musulmana le da dreptul. sotul ucigas nu poate fi tras la raspundere... copila( considerata femeie) nu avea nici un drept!

  Raportează
 • postat de domnului A.Bot Luni, 04 Noiembrie 2013 22:01 5.13.183.*** Link la comentariu
  4
  4

  D-le Bot, articolul dvs. vine aproape concomitent cu un articol in care o asa-zisa organizatie de doamne ortodocse fac elogiul unor domnite de domnitori si voievozi romani. Astfel se pot pune usor in paralel, comparativ, doua moduri de trai, de la noi si de la musulmani, cu avantaj clar pt. NOI. Eu stiu daca e chiar bine si onesta o asemenea paralela ? Mie-mi pare o comanda a BOR. Sper sa ma insel.

  Raportează
 • postat de pragmatic Luni, 04 Noiembrie 2013 13:48 5.13.236.*** Link la comentariu
  2
  25

  Religia, în general este o prostie. În absolut toate religiile se practică spălarea creierului şi limitarea posibilităţii de a gândi cu propriul creier. BOR vrea să transforme țara asta într-o ţară fundamentalistă. Religia este atunci când primul deştept a întâlnit primul fraier și l-a convins că-i poate intermedia "comunicarea" cu Dumnezeu (cam asta sunt şi popii zilelor noastre). Români încercați să mai gandiţi şi cu capul vostru de pe umeri !!!!!!!

  Raportează
 • postat de Adrian Bot Luni, 04 Noiembrie 2013 10:54 5.13.212.*** Link la comentariu
  1
  20

  Doamnă Elena, doar pentru că realitatea e cruntă, nu înseamnă că nu e adevărată. Da, în majoritatea țărilor musulmane bărbații au acest drept garantat prin lege, iar copilele devin legal femei la vârsta de 10 ani. Vă mulțumesc pentru că mi-ați citit banala fițuică, acum vă îndemn să citiți mai multe despre subiect ca data viitoare să vă formați o părere documentată și bazată pe argumente logice.

  Raportează
 • postat de barbat crestin Duminică, 03 Noiembrie 2013 21:03 82.137.11.*** Link la comentariu
  2
  9

  d-na elena....din pacate viata bate cartea. puteti citi la stiri, viziona pe youtube despre relele tratamente aplicate femeilor in societatea musulmana.

  Raportează
 • postat de Elena Duminică, 03 Noiembrie 2013 20:30 5.13.175.*** Link la comentariu
  24
  5

  Cu tot respectul, dar acest articol nu este decat o ...fituica de rahat. Cel care a semnat acest articol cred ca a citit multe culegeri din poporul de acum 1000 de ani. Da, legile musulmanilor impun o sumedenie de restrictii femeilor, dar legile astea nu se aplica si copilasilor, indiferent de varsta lor. Cum puteti scrie ca ei au dreptul sa inceapa viata sexuala cu "femeile" lor inca de cand acestea au 10 ani?!!!!!!!!

  Daca aveti practicanti in redactie, specificati acest aspect in dreptul numelui celui care semneaza articolul, macar asa sa va mai scuzati cat de cat fituica.....

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.