Frumuseţea toamnei într-o expoziţie cu fructe şi seminţe la Grădina Botanică

Frumuseţea toamnei într-o expoziţie cu fructe şi seminţe la Grădina Botanică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În noiembrie se deschid alte două expoziţii – „Păsări şi animale mici” şi „Imagini din comorile naturale ale Chinei”

Vernisajul celei de-a opta ediţii a expoziţiei temporare „Fructe şi seminţe – roadele pământului” va avea loc astăzi, începând cu ora 11,30, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă”, în organizarea secţiei Grădina Botanică, în colaborare cu Şcoala de Arte din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

„Prin modul de organizare şi prin colecţiile vegetale pe care le are, Grădina Botanică din Galaţi se constituie ca un important obiectiv ştiinţific, cultural-educativ şi de agrement, bază didactică pentru elevi şi studenţi, un obiectiv cu deschidere spre publicul larg. Expoziţia pune în valoare tipurile de fructe şi seminţe recoltate din patrimoniul propriu, alături de lucrări inedite create de cei mai talentaţi elevi şi meşteri artizani,” a declarat Paul Lupoae, şeful secţiei Grădina Botanică.

Ediţia din acest an va reuni frumuseţea şi naturaleţea exponatelor de fructe şi seminţe, aparţinând celor 15 expozanţi, cu măiestria şi originalitatea exprimate de colajele realizate de elevii de la Şcoala de Arte din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, dar şi de la Şcolile Gimnaziale Nr. 2 şi Nr. 3.

Spectacol al elevilor de la Şcoala de Artă

Cei care vor dori să cumpere un suvenir de toamnă vor putea face acest lucru vizitând standurile din cadrul expoziţiei.

La vernisaj, publicul va avea parte de o surpriză artistică pregătită de elevii Şcolii de Arte a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi, care vor prezenta un spectacol de muzică, dans popular şi actorie.

Vizitatorii vor avea ocazia să descopere că plantele au frumuseţea lor aparte chiar şi toamna. Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 8 – 10 noiembrie 2013,  între orele 9,00 – 17,00. 

Directorul instituţiei, Emil Strungă, ne-a informat că pentru luna noiembrie sunt în pregătire încă două expoziţii – „Păsări şi animale mici”, care se va deschide pe 16 noiembrie şi „Imagini din comorile naturale ale Chinei”, pe 29 noiembrie.

Citit 3794 ori Ultima modificare Joi, 07 Noiembrie 2013 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.