Galaţiul este capitala dansului în acest weekend

Galaţiul este capitala dansului în acest weekend
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dans european, latino-american, balet solo, dansuri de formaţie şi peste o mie de concurenţi

Rochiile strălucitoare, fracurile la patru ace, machiajul epatant şi coafurile de zile mari vor fi în centrul atenţiei, în acest weekend, la Sala Siderurgistul. Gălăţenii care vor să petreacă un altfel de sfârşit de săptămână sunt invitaţi la o competiţie naţională de dans, organizată de Clubul „Beija Flor”. Peste o mie de participanţi de diferite vârste, din 20 de judeţe ţării, sunt aşteptaţi, sâmbătă şi duminică, la a treia ediţie a Cupei Memoriale „Daniel Nechita”, aşa cum am aflat de la preşedintele clubului, Iulian Tenie.

Sâmbătă vor avea loc competiţiile de dans profesionist, la toate categoriile de vârstă şi pe toate grupele de valoare. Dacă apreciaţi cu adevărat frumuseţea mişcărilor pe ringul de dans, atunci nu ar trebui să rataţi seara de sâmbătă, pentru că, începând cu ora 19,30 vor evolua cei mai experimentaţi sportivi dansatori. Veţi vedea atât dansuri europene (vals lent, tango, vals vienez, slow-fox, quick-step), cât şi latino-americane (samba, cha-cha, rumba, paso doble, jive).

Duminica este dedicată mai degrabă dansului ca sport de masă, în prima parte a zilei desfăşurându-se o etapă precompetiţională, iar după-amiaza şi seara fiind dedicată competiţiei de formaţii pentru copii şi celei de balet solo.

Cupa Memorială „Daniel Nechita” este organizată, de trei ani încoace, de Clubul de Dans „Beija Flor”, în amintirea celui care a fost cofondator al clubului, un mare iubitor de dans şi un profesionist desăvârşit. Manifestarea este organizată, în acest an, în parteneriat cu Federaţia Română de Dans Sportiv, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport şi Clubul Sportiv Oţelul Galaţi.

Citit 2151 ori Ultima modificare Joi, 07 Noiembrie 2013 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.