Google a lansat un observator mondial al despăduririlor

Google a lansat un observator mondial al despăduririlor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grupul Google, organizaţii ecologiste şi guvernele din mai multe ţări au prezentat joi o bază de date foarte sofisticată, creată pentru a urmări procesul de despădurire la nivel global, în speranţa de a intensifica lupta contra unuia dintre factorii majori ai încălzirii globale, informează AFP.

Site-ul, www.globalforestwatch.org, va urmări dispariţia copacilor pe plan mondial cu ajutorul unor imagini de înaltă rezoluţie, cu actualizări frecvente. Informaţiile, care se adresează factorilor de decizie politici, dar şi companiilor care doresc să cumpere terenurile apărute după despăduriri, pot fi consultate în mod gratuit.

Terra a pierdut nu mai puţin de 2,3 milioane de kilometri pătraţi de păduri între 2000 şi 2012, potrivit informaţiilor reunite de Google şi Universitatea Maryland din Statele Unite.

Oricine poate să consulte online această hartă care delimitează pădurile protejate sau să vadă numele companiilor care cumpără ulei de palmier provenind din exploatările forestiere ilegale.

Despădurirea joacă un rol capital pentru fenomenul de încălzire globală, iar pădurile, care ocupă o treime din suprafaţa planetei, funcţionează ca nişte "puţuri de carbon", asimilând acest gaz care, fără ele, ar ajunge în atmosferă.

Citit 939 ori Ultima modificare Vineri, 21 Februarie 2014 13:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.