Carmen Tănase: „Actoria este la categoria munci grele!”

Carmen Tănase: „Actoria este la categoria munci grele!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Într-un interviu acordat cu ocazia evenimentului de deschidere a „TV & Film Academy by Ruxandra Ion”, şcoala în cadrul căreia şi predă de altfel, îndrăgita actriţă Carmen Tănase vorbeşte despre această nouă provocare, de a iniţia adolescenţi în tainele actoriei, dar şi despre ceea ce visa să devină pe când avea doar 16 ani. Carmen Tănase a dezvăluit în cadrul interviului şi câteva dintre secretele meseriei de actor, descoperite de ea în ani de activitate.

Reporter: Cum aţi primit propunerea de a vă alătura catedrei de actorie de la „TV & Film Academy by Ruxandra Ion”?

Carmen Tănase: Am primit-o cu foarte mare bucurie şi cu braţele deschise, cum de altfel primesc orice fel de propunere venită din partea Ruxandrei Ion, pentru că am foarte mare încredere în primul rând în ea şi, implicit, în orice proiect pe care îl demarează.

Rep: Îi veţi iniţia în tainele actoriei pe cei din grupa LaLa. Cât de greu credeţi că va fi să lucraţi cu adolescenţi?

C.T.: Până acum nu am mai avut şansa de a lucra cu adolescenţi, ci doar cu oameni adulţi, aşa că este ceva nou pentru mine din punctul acesta de vedere. Sper totuşi că vom reuşi să ne apropiem, având în vedere că eu sunt oricum o fire foarte deschisă, atâta timp cât vor înţelege că disciplina primează în meseria asta. Adică vom învăţa, vom face şi glume, dar toate programate. (râde)

Rep: Care sunt, din punctul dumneavoastră de vedere, după ani de experienţă, cele mai importante calităţi ale unui actor?

C.T.: În primul rând, am spus-o şi o voi spune întotdeauna, această meserie nu se poate face fără talent dat de la Dumnezeu. În plus, mai trebuie şi ceea ce unii numesc muncă, dar eu prefer să numesc disciplină. Actoria este o meserie ce se face cu tot sufletul, căreia trebuie să i te dedici total şi care se practică în permanenţă. Asta în sensul că nu este genul de meserie pe care să o practici de la opt la patru pentru ca mai apoi să-ţi poţi îndrepta atenţia către alte lucruri. Nu degeaba meseria de actor este trecută în nomenclatorul de meserii la categoria munci grele, la acelaşi nivel cu mineritul. Cuiva din afară i se poate părea hilar sau chiar de necrezut lucrul acesta, dar, odată intrat în branşă, înţelegi exact de ce!

Rep: Am auzit spunându-se că un actor bun reprezintă 15-20 la sută talent, iar restul foarte multă muncă. Este sau nu adevărat acest lucru?

C.T.: Nu este adevărat din punctul meu de vedere. După cum am mai spus, am înţeles în ani că actoria fără talent de la Dumnezeu nu există! Prefer să nu mă avânt în a arunca cu procentaje, în primul rând pentru că nu ştiu, iar apoi pentru că este vorba despre un întreg cumul de lucruri fără de care nu se poate.

Rep: Odată cu aniversarea de 16 ani a postului ACASĂ Tv, vedetele au primit provocarea de a-şi aminti ce vise aveau la 16 ani. Dumneavoastră ce vă doreaţi atunci să deveniţi?

C.T.: Când aveam 16 ani îmi doream să devin medic veterinar sau inginer zootehnist. Schimbarea către actorie s-a întâmplat undeva pe la 17 ani şi are o poveste tare lungă în spate. Am iubit întotdeauna teatrul. Îmi aduc aminte că, eu fiind din Ploieşti, mergeam de fiecare dată la teatru atunci când venea vreo piesă la noi în oraş. I-am privit întotdeauna cu admiraţie pe marii actori. S-a întâmplat să ajung şi eu să practic această meserie pe care o iubesc, însă nici dragostea mea faţă de animale nu a dispărut în timp.

Sursa: agentiadepresamondena.ro

Citit 1640 ori Ultima modificare Vineri, 21 Februarie 2014 17:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.