Alina Eremia/ De la muzică la actorie

Alina Eremia/ De la muzică la actorie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alina Eremia este acum o adevărată vedetă, statut dobândit odată cu rolul ei din serialul „Pariu cu viaţa” şi cu faptul că face parte din una dintre cele mai bine cotate trupe ale momentului, LaLa Band. Până la casting-ul pentru serialul care a făcut-o celebră, Alina nu mai avusese deloc tangenţe cu actoria, ci îşi încercase norocul doar în muzică. Acum, este studentă în primul an la UNATC şi îşi doreşte să se dezvolte ca actriţă, fără însă a renunţa vreodată la marea ei pasiune, muzica.

De la muzică la actorie

Reporter: Cochetezi cu muzica încă din copilărie. Cu actoria ai mai avut vreodată tangenţe înainte de serialul „Pariu cu viaţa”?

Alina Eremia: Nu am mai avut tangenţe cu actoria înainte de „Pariu cu viaţa”. A fost pentru mine prima provocare de genul acesta, prima mea întâlnire cu actoria. Eu nu credeam că am vreo şansă în domeniul ăsta, de fapt nici nu mă gândisem să fac vreodată actorie. Eu eram chitită pe muzică, dar odată ce mama m-a înscris la casting şi m-a forţat, aşa puţin, să merg, am prins gustul şi a început să îmi placă din ce în ce mai mult. Am încercat să învăţ cât mai multe şi să fac meseria asta cât mai bine. Tocmai de asta am şi dat la UNATC anul acesta şi am şi intrat. Acest proiect mi-a schimbat radical viaţa, m-a ajutat să descopăr lucruri noi la mine.

Rep: Cum a fost ca, dintr-o dată, fără a avea pic de experienţă în actorie, să te trezeşti cu rolul principal într-un serial? Nu a fost oarecum copleşitor?

A.E.: Nu ai idee cât mi-am dorit acest rol, deşi, după cum am spus, mama a fost cea care m-a înscris iniţial la casting. Spiritul meu competitiv şi-a spus apoi cuvântul şi cu fiecare zi ce trecea îmi doream din ce în ce mai mult să obţin rolul principal, mai ales că eu simţeam că am foarte multe lucruri în comun cu Ioana. Pentru mine a fost copleşitor, dar am muncit foarte mult să ajung la performanţe cât mai bune şi să o fac pe Ioana exact aşa cum o vedea toată lumea care s-a implicat în acest proiect. Acest rol, LaLa Band şi tot proiectul „Pariu cu viaţa” au fost şi vor rămâne unele dintre cele mai frumoase realizări ale mele. Sper să continue cât mai mult.

Rep: Ce asemănări şi ce diferenţe există între tine, Alina Eremia, şi personajul tău din serial, Ioana?

A.E.: Ioana fiind un personaj inspirat din viaţa reală, există multe asemănări între mine şi ea. Spre exemplu, pasiunea pentru muzică şi dans. În schimb, ceea ce ne deosebeşte este trecutul. Ioana a avut un trecut greu, a fost schimbată la naştere, şi-a regăsit în timp familia, a avut parte de fel de fel de întâmplări care i-au schimbat viaţa şi au pus-o în situaţii limită. Eu, în schimb, am avut o copilărie şi o adolescenţă foarte frumoase, liniştite.

Rep: Având în vedere că anul acesta ai intrat la UNATC, te-ai gândit ca pe viitor să încerci şi alte laturi ale actoriei, cum ar fi teatrul?

A.E.: Mi-ar plăcea să încerc şi această latură, a teatrului, pentru că de când am intrat la UNATC, am descoperit şi alte părţi foarte interesante în ceea ce priveşte actoria şi lumea teatrului, dar eu m-aş axa mult mai mult pe film. Mă regăsesc mult mai mult în zona asta de film şi bineînţeles că voi accepta cu mare drag orice propunere legată de film pentru că simt că mă împlineşte. Voi continua însă şi cu muzica la care nu pot să renunţ.

Rep: Gândindu-te la toate concertele pe care le-ai susţinut alături de colegii tăi din LaLa Band, care a rămas cel mai aproape de sufletul tău?

A.E.: Primul concert LaLa Band care mi-a rămas în minte şi pe care mereu îl retrăiesc cu mare plăcere este primul nostru concert din Afi Palace Cotroceni, unde s-au strâns o mulţime de oameni. Nu ne aşteptam să vină peste 15.000 de oameni acolo. Să vină efectiv pentru noi, pentru fenomenul LaLa. Publicul ne-a transmis atunci o energie extraordinară, iar astea sunt nişte momente pe care nu ai cum să le uiţi.

Sursa: agentiadepresamondena.ro

Carte de vizită

Alina Eremia din “Pariu cu viaţa” şi LaLa Band s-a născut pe 15 decembrie 1993, în Buftea. A debutat ca şi cântăreaţă în România şi a reprezentat ţara la Eurovision Junior 2005, unde a ocupat locul cinci. Aceasta a debutat în anul 1997 la emisiunea Abracadabra, câştigând locul trei. De asemenea a participat la dublarea în limba română a unor desene animate.

În anul 2009 a câştigat premiul al II-lea la Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară “George Grigoriu” de la Brăila.

Citit 3841 ori Ultima modificare Vineri, 28 Februarie 2014 11:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.