Plaje superbe pe litoralul bulgăresc
Foto: Foto: Golful Bolata

Plaje superbe pe litoralul bulgăresc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Travelgirls.ro, un site românesc cu recomandări în domeniul turismului, a realizat un top interesant, cu plaje frumoase, dar mai puţin cunoscute, de pe litoralul bulgăresc. Dacă nu sunteţi acolo de 1 Mai, sunt destinaţii numai bune de luat în seamă pentru vara asta.

Krapets - Ezerets

O plajă extrem de generoasă, cunoscută de o mână de români şi de bulgari, se află doar la 18 kilometri distanţă de vama României cu Bulgaria. Situată între două sate, Krapets şi Ezerets, plaja este foarte primitoare şi nimerită pentru găştile care se dau în vânt după statul la cort. În Krapets se găsesc însă şi destule locuri de cazare, iar dacă vreţi ceva mai puţină agitaţie şi mai multă linişte, atunci vă puteţi orienta spre Ezerets.

Cum ajungeţi: în dreptul localităţii Ezerets, faceţi la stânga pe E87 şi traversaţi câmpul până la mare.

Shabla

Mai spre sud, la 30 de kilometri de graniţa cu România, găsiţi o plajă de-a dreptul sălbatică. Cei care au mers acolo în anii trecuţi, spun chiar că plaja, aproape pustie, are un peisaj puţin cam dezolant. Numai bun, însă, pentru cei dornici de experienţe inedite! Orăşelul din apropiere pare părăsit, iar după ce coborâţi pe plaja de la baza falezei nu mai vedeţii decât marea. Nu e o plajă amenajată, aşa că sunt alge şi destul de multe scoici, dar găsiţi nisip mai fin dacă mergeţi o sută-două de metri mai la stânga.

Cum ajungeţi: din E87, mergeţi spre Shabla, urmaţi indicațiile către far şi în dreptul lui faceţi la stânga.

Russalka Beach

Russalka e un sat de vacanță ceva mai cunoscut, aşa că trebuie să plătiţi o taxă de intrare în staţiune. Complexul e mare, are vile de trei și de patru stele, restaurante, mai multe plaje. Plaja din stânga e micuță, între stânci, dar apa e limpede şi albastră. Şi plajele mari sunt spectaculoae, aşa nu trebuie să rataţi să le vedeţi.

Cum ajungeţi: din Tyulenovo, o luaţi pe drumul 901, în direcția Varna, treceţi de Kamen Bryag şi viraţi la stânga la indicatorul spre Russalka Holiday Village.

Golful Bolata

Despre Golful Bolata se spune că ar fi una dintre cele mai frumoase plaje din Europa. Zona nu e chiar uşor de găsit, fiind situată în mijlocul Rezervației Naturale Kaliakra, mărginită, şi într-o parte şi în alta, de maluri înalte, cărămizii. În weekend, la orele prânzului, zona se umple de maşini, iar seara bărcile de pescari acostează la mal cu sacii plini de rapane - o specie de melci marini. Ca să aveţi o panoramă excelentă asupra golfului, urcaţi scările din spatele plajei şi apoi urmaţi cărăruia care urcă în stânga. Veţi fi răsplătiţi cu o imagine de neuitat!

Cum ajungeţi: de pe şoseaua care vine din România, faceţi la stânga în Kavarna şi mergeţi spre Cap Kaliakra. Treceţi de intersecția cu drumul care duce la Ferma de Midii Dalboka, treceţi de satul Balgarevo şi faceţi la stânga pe drumul îngust asfaltat. Apoi, acolo unde se blochează drumul în față (la semnul "Accesul interzis"), faceţi la dreapta şi coborâţi pe şosea, până la mare.

 

Citit 3392 ori Ultima modificare Vineri, 02 Mai 2014 09:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.