INTERVIU cu Irina Mohora/ Despre gătit, diete şi ritualuri de înfrumuseţare

INTERVIU cu Irina Mohora/ Despre gătit, diete şi ritualuri de înfrumuseţare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Irina Mohora (TVR) este fără îndoială una dintre cele mai sexy vedete autohtone. Afişează o siluetă impecabilă, un ten perfect şi un păr de reclamă, iar apariţiile ei la evenimente sunt întotdeauna apreciate. Într-un interviu acordat recent, Irina a vorbit despre gătit, mâncărurile ei preferate, diete, felul în care arată meniul ei zilnic, dar şi despre ritualurile ei de îngrijire.

 

Reporter: Cât timp petreci în bucătărie şi care este preparatul care îţi iese întotdeauna, cu care îţi dai mereu gata toţi prietenii?

Irina Mohora: Gătesc zilnic, pentru că gătesc din pasiune, gătesc pentru că-mi place şi pentru că mi se pare normal. Şi cel mai frumos este atunci când iei masa acasă, împreună cu familia, cu soţul, cu prietenii. E plăcut să ieşi şi în oraş, dar nu se compară cu momentul când deschizi o sticlă de vin şi mai povestim ce s-a mai întâmplat. Iar preparatul meu special este faimosul meu somon în sos de miere şi muştar, în crustă de migdale, în orez alb şi cu sos de soia. Şi neapărat cu un pahar de vin sec.

Rep: Există vreun fel de mâncare pe care n-ai pus niciodată gura şi al cărui gust nici nu-ţi doreşti să-l cunoşti vreodată?

I.M.: În general îmi place să experimentez. Gust, ca să ştiu măcar că nu-mi place acel fel de mâncare. Până acum câteva zile, nu am mâncat în viaţa mea urzici. Nu puneam gura pe urzici. Recunosc că nu-mi plăceau. Nu-mi plăcea felul în care le gătea mama. Dar, iată că, după douăzeci şi ceva de ani, am mâncat rizzoto cu urzici şi nuci. Fantastic! Deci nu există mâncare care să nu ne placă. Cred că există doar o mâncare prost gătită. Dacă îţi adaptezi reţeta în funcţie de gustul tău, cred că poţi să mănânci orice.

Rep: Care este cel mai ciudat fel de mâncare pe care l-ai gustat vreodată?

I.M.: Ciudat, ciudat! Să ştii că experimentez destul de mult, şi nu prea… Mâncarea nu mi se pare ciudată. N-am mâncat nimic ciudat. Mâncam melci, dar nu mi s-a părut ciudat. Nu, eu mănânc mâncare bună, nu mănânc mâncare ciudată!

Rep: Dietă ai ţinut vreodată?

I.M.: Sunt la o permanentă cură de îngrăşare. Nu mai continui, pentru că s-ar putea să stârnesc invidii…  Sunt norocoasă! Nu depun nici un efort pentru felul în care arăt. Să vedem cât o să mai ţină norocul!

Rep: Ce părere ai despre pastilele de slăbit? Ai apela la ele ca metodă de a scăpa de kilogramele în plus?

I.M.: Uite, e un subiect pe care nu l-am aprofundat foarte tare, pentru că, eu fiind la o permanentă cură de îngrăşare, pe mine m-a interesat exact contrariul. Să mă îngraş! Am auzit că au efecte adverse şi că nu este tocmai cea mai bună modalitate de a slăbi. Eu sunt pentru sport. Consider că nicio dietă, nici un masaj, nici o cură de slăbire nu dă rezultate fără sport. Se tonifiază carnea. Arăţi mai bine. Îţi place de tine mai mult, când te uiţi în oglindă. Deci, începem cu sport, şi pe urmă vedem ce vrem să facem. Pastile, diete, masaje, şi aşa mai departe.

Rep: Şi, pentru că tot vorbeai despre cura de îngrăşare, ce faci, ce mănânci? Cum arată meniul tău zilnic?

I.M.: Meniul meu arată în felul următor: nu sar niciodată peste micul dejun. Dar, asta cred că din felul în care am fost crescută. Mama m-a învăţat că, oricât de grăbită aş fi, să nu sar peste această masă. Este cea mai importantă masă din zi. Şi, indiferent că mă grăbesc, iau un iaurt, un sandwich, sau, în weekend, mă răsfăţ, aşa, cu un mic dejun mai târziu, să zicem, mai sofisticat.

Mănânc absolut de toate. Nu ţin cont de nimic. Încerc, în acelaşi timp, ca în alimentaţie să îmi introduc salate, pentru că sunt o carnivoră înrăită! Şi atunci, cumva, îmi impun să mănânc, la fiecare fel de mâncare, salată, legume.

Iar, lângă televiziune, este un fast-food unde vânzătoarele deja mă cunosc. Când intru acolo, deja, când vreau să comand, ele zic: „A, ştim, cinci strips cu sos!”, iar eu zic: „Daaa!”. Deci, cumva, încerc să merg pe premiza „totul cu moderaţie!”, inclusiv moderaţia!

Dacă am trei zile în care mi-am făcut poftele, atunci n-o să exagerez şi a patra zi. Ci, probabil că următoarele zile o să-mi impun să mănânc mai sănătos. După care iar pot să-mi fac de cap!

Rep: Că tot a venit vara, ai ritualuri speciale de îngrijire, înainte de sezonul cald, a pielii, a părului?

I.M.: Ritualuri de îngrijire cred că ar trebui să ai în permanenţă, nu doar vara. În primul rând, pielea trebuie să fie îngrijită şi hidratată tot anul, nu numai vara. Tenul trebuie să fie sănătos tot anul, nu numai vara. Manichiura, pedichiura, impecabile, tot anul şi nu numai vara, atunci când trebuie să purtăm sandale! Deci, ceea ce fac tot anul, fac şi vara. Nimic în plus, nimic în minus. Poate că beau mai multă apă. Asta pentru că este şi cald. Dar, în rest, nu fac nimic special. Ci, pur şi simplu, o femeie trebuie să fie îngrijită şi să aibă grijă de felul în care arată tot timpul. Şi când mă refer la asta nu mă refer doar la haine şi la make-up, ci începem cu piele, cu unghii, cu păr. Să fie piele sănătoasă, păr sănătos, şi pe urmă ne înfrumuseţăm cu tot felul de accesorii şi make-up-uri şi aşa mai departe!

Rep: Eşti, mai de grabă, adepta tratamentelor naturiste, sau mergi la salon la tratamente?

I.M.: Cred într-un echilibru între cele două. De altfel, tratamentul pe care eu îl fac, pentru păr, de ani de zile, şi pe care l-am recomandat prietenelor, şi toate au fost încântate, este pe bază de ingrediente naturale. La un moment dat a trebuit să apelez şi la serviciile unui salon, dar este foarte simplu să te îngrijeşti tu acasă. E adevărat că trebuie să laşi la o parte comoditatea şi lenea, dar rezultatele sunt pe măsură!

Sursa: agentiadepresamondena.ro

Citit 2858 ori Ultima modificare Vineri, 13 Iunie 2014 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.