SFATUL SEXOLOGULUI/ Ce ai de făcut pentru a deveni "AMANTUL" perfect

SFATUL SEXOLOGULUI/ Ce ai de făcut pentru a deveni "AMANTUL" perfect
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Contrar credinţei generale, nu trebuie să înveţi poziţiile din Kama Sutra sau să ai în palmares nenumărate cuceriri ca să fii bun la pat. Secretul stă, de fapt, în detalii mult mai subtile şi mai realiste decât cele la care suntem tentaţi să ne gândim de cele mai multe ori.

Nu-ţi judeca partenerul!

Sexologul Ian Kerner consideră că iubiţii care se bucură de o viaţă sexuală împlinită găsesc înţelegere la partener indiferent de fantezia pe care o are unul sau celălalt. Important este să nu existe teama că împărtăşirea unei dorinţe sexuale ceva mai îndrăzneţe va fi primită cu reticenţă sau va jigni partenerul. „Încercaţi să ascultaţi ce are iubitul sau iubita de spus. Nu înseamnă că trebuie să şi daţi curs fanteziei, dar s-ar putea să descoperiţi că propunerea vă atrage şi să o puneţi în practică“, explică Ian Kerner pentru womenshealth.com.

Inventivitate înainte de toate

Imaginaţia bogată este un ingredient esenţial pentru un amant priceput. De exemplu, acolo unde oricine vede un simplu sutien, tu vezi un obiect ce poate fi transformat în cătuşe pentru o partidă de amor cu năbădăi. „Nu contează dacă este vorba despre braţul unui fotoliu, o masă, debara... în viaţa de cuplu este nevoie de inventivitate. Ieşirea din rutină este crucială pentru păstrarea vie a interesului sexual în cuplu“, explică psihoterapeutul Pepper Schwartz.

Sexul este prezent mereu în gândurile tale

Dorinţa sexuală se diluează dacă ne gândim la sex numai atunci când avem timp sau când urmărim o scenă fierbinte la televizor. Sexul depinde în mare măsură de mental. Aşa că nu alungaţi imediat un gând incitant, atunci când apare în minte, pe parcursul zilei. Este bine să observăm ceea ce ne atrage şi ce considerăm incitant. Creierul şi libidoul sunt legate indestructibil, nu degeaba se spune despre creier că este cel mai mare organ sexual, în opinia lui Schwartz.

Egoismul nu are loc în dormitor

Concentrarea pe satisfacerea partenerului sau partenerei poate contribui la conturarea unei vieţi sexuale explozive, dar numai cu condiţia ca şi reciproca să fie valabilă. Fiecare partener trebuie să acorde atenţie nevoilor jumătăţii sale, fără ca acest lucru să însemne că trebuie să fie cineva lăsat pe planul secund. „Poate că iubitul îşi doreşte să facă dragoste dimineaţa, iar ea preferă seara. Echilibrarea balanţei între dorinţele fiecăruia este dovada lipsei de egoism în cuplu“, subliniază Kerner.

Eşti dispus să încerci orice măcar o dată

Este greu să fii bun la pat dacă te rezumi doar la ce faci de fiecare dată, convins că o faci bine. Nu este nevoie să ajungi la poziţii extreme, dar ar trebui să avem curiozitatea şi bucuria de a experimenta mereu lucruri noi în materie de sex, este de părere sexologul Pepper Schwartz. „Din nou, nu înseamnă că trebuie să acceptăm o partidă de sex în trei, dacă ideea nu ne surâde sub nicio formă. Dar nu există motiv să refuzăm ceea ce ni se pare interesant doar pentru că ne este jenă sau teamă să încercăm. Ruşinea este inamicul unei vieţi sexuale de cuplu sănătoase.“

Învaţă să te simţi bine şi singur

Cunoaşterea propriul trup înseamnă că ne vom bucura mai mult de plăcerea sexuală în compania partenerului. Kerner sfătuieşte mai ales femeile implicate în relaţii de lungă durată sau căsătorite să nu uite de autosatisfacere. „Contrar a ceea ce se crede, masturbarea nu duce la diminuarea dorinţei sexuale. Cel mai des efectul este exact invers“, spune psihologul.

Simţul umorului face minuni

Sexul ar trebuie să relaxeze, să detensioneze, dar se întâmplă adesea, mai ales în cazul femeilor, exact contrariul. Câteva kilograme în plus sunt de ajuns pentru ca viaţa sexuală să fie compromisă. Nu trebuie să arătam perfect ca să fim sexy sau atrăgători. Atitudinea încrezătoare şi puterea de a glumi pe seama anumitor defecte ne vor face să avem de câştigat de fiecare dată, arată Schwartz. Bineînţeles, exerciţiul fizic şi o dietă echilibrată sunt aspecte de care depinde performanţa sexuală şi starea de bine a fiecăruia, inclusiv în viaţa de cuplu. O viaţă activă ne ajută să avem mai multă energie şi mai multă disponibilitate psihică pentru sex.

Spontaneitate şi iniţiativă

Atât femeile, cât şi bărbaţii apreciază din când în când să fie luaţi prin surprindere. Soţia care îşi întâmpină soţul venit de la serviciu îmbrăcată numai în lenjerie intimă sau iubitul care iniţiază o partidă de amor în aer liber… Scenarii există, puţin curaj lipseşte de cele mai multe ori, este de părere sexologul Ian Kerner.

(Surse online)

Citit 3501 ori Ultima modificare Vineri, 08 August 2014 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.