Faceţi cunoştinţă cu Cristina - maestra MACHIAJELOR HORROR din Galaţi (FOTO)

Faceţi cunoştinţă cu Cristina - maestra MACHIAJELOR HORROR din Galaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cristina Iliescu, în vârstă de 34 de ani, este singurul artist din Galaţi care realizează machiaj cu efecte speciale sau, mai simplu spus, machiaj horror. Este absolut fascinată de lumea make up-ului SFX, i se luminează ochii atunci când vorbeşte despre această pasiune a ei şi vrea să împărtăşească şi altora din experienţa pe care a acumulat-o până acum la diferite cursuri, în Londra. Cum? Să-şi înfiinţeze propria şcoală de machiaj de efecte speciale.

"Dragoste la prima vedere"

În timp ce lucra la Londra, ca ospătăriţă, Cristina a hotărât să ia viaţa de la zero şi să facă ceva care să-i placă, adică să realizeze machiaje. În 2010, a urmat cursurile Academiei de Make Up din capitala Angliei, apoi a mai făcut câteva cursuri de machiaj profesionist în ţară, cu Mirela Vescan. Însă nu a fost de ajuns pentru ea. S-a întors la Londra şi s-a înscris la Academia de Teatru, Film şi Televiziune.

„Printre machiajele de film, aveam şi machiaj de efecte speciale, de care m-am îndrăgostit pe loc. Am zis da, asta este ceea ce vreau să fac. Nu aş fi crezut că o să ajung să realizez machiaje horror, pentru că nu-mi place să mă uit la filme de groază, dar acum le urmăresc, pentru a mă inspira. Aşa cum mi-a zis profesorul de acolo, în momentul în care ajungi să faci machiaje cu efecte speciale şi îţi intră "microbul" în sânge, nu mai revii la beauty make-up, fashion make-up”, povesteşte Cristina.

Şi-a dat toată silinţa să afle la Londra cât mai multe informaţii preţioase şi să-i fie apreciată munca la justa ei valoare.

Experienţe importante pentru cariera sa

Cât timp a stat în Anglia, gălăţeanca a reuşit să ducă la bun sfârşit mai multe colaborări, cu nume cunoscute din domenii diverse. A lucrat, timp de trei campanii, cu stilistul de la Zara, Jonny Hooley, a colaborat cu cântăreaţa Suzie Michael, la videoclipul piesei „It is over”. De asemenea, Cristina a lucrat şi cu faimosul fotograf Fred Larsen şi a contribuit la refacerea filmului „Pacientul Englez”.

CITEŞTE ŞI: Târg handmade „Happy Halloween”/ Vrăjitoare, măşti şi pictură pe faţă

Din păcate, spune ea, Galaţiul este un oraş mort, unde nu are cum să pună în practică tot ceea ce ştie în materie de machiaj cu efecte speciale. De aceea, s-a orientat către zone mai dezvoltate, unde munca sa a fost apreciată aşa cum îşi doreşte. Recent, i-a machiat pe membrii trupei gălăţene Hathor, care au participat la Festivalul Naţional de Rock de la Sibiu şi la „Artmania - petrecerea vampirilor”, tot din Sibiu. Iar la începutul lunii octombrie, a participat la „Dracula Fest Film”, de la Braşov. Timp de cinci zile, a „urâţit” invitaţii speciali ai evenimentului, dar şi pe cei din public, care au vrut să intre în atmosfera filmelor de groază.

Exersează portrete horror pe faţa ei

„Eu noaptea nu dorm, nu mă gândesc la lucruri normale, ca alte persoane. Mă gândesc la tot felul de tăieturi, răni şi scârboşenii, îmi vine inspiraţia şi exersez pe mine. Gelatina îţi strânge faţa, latexul te ciupeşte de piele, are un miros specific, prefer să testez pe mine până să ajung la clienţi”, susţine artista, care are şi un simţ al perfecţiunii foarte dezvoltat.

Chiar dacă este un hobby costisitor, Cristina investeşte continuu, trusa ei având produse de machiaj în valoare de peste 10.000 de lei. Dacă e să vorbim de preţul unui machiaj horror, acesta poate începe de la 50 de lei şi poate ajunge la 450 de lei, în funcţie de complexitate.

Planuri pentru propria şcoală de machiaj

„Anul viitor, vreau să mai fac un curs, să plec pentru ultima dată la Londra, unde să fac cursurile de prosthetic make up, e ultimul nivel pe care pot să-l ating în materie de machiaj, unde să învăţ cum să fac măştile speciale din latex”. Apoi, la revenirea în ţară, vrea să-şi deschidă propria şcoală de machiaj cu efecte speciale, pentru a le arăta şi altora ceea ce a învăţat peste hotare. Din păcate, nu în Galaţi, ci în Bucureşti, unde, spune ea, are mai multe şanse de dezvoltare.

Toţi cei care vor să o cunoască pe Cristina Iliescu, o pot întâlni vineri, 31 octombrie, în Daily Pub. Ba chiar pot încerca un machiaj înfricoşător, executat de carismatica artistă.

 

Citit 3233 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Octombrie 2014 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.