TINERII ŞI ORAŞUL/ Cum obţii PUNCTAJ BUN la concursurile "Cangurul"

TINERII ŞI ORAŞUL/ Cum obţii PUNCTAJ BUN la concursurile "Cangurul"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Concursurile "Cangurul" sunt o oportunitate de a descoperi lucruri fascinante, de a explora necunoscutul şi de a strânge amintiri dragi. Însă, pentru a te putea bucura şi tu de beneficiile sale, trebuie depus un efort. Primul pas îl constituie participarea la faza de masă, adică cea în care oricine poate participa. Dacă reuşeşti să obţii primul sau al doilea rezultat din judeţ, vei ajunge la faza pe ţară de la Bucureşti, la bătrânul liceu "Sf. Sava".

La Cangurul lingvist, subiectele formează un melanj de cerinţe de vocabular, gramatică şi cultură generală despre ţara a cărei limbă oficială face obiectul întrecerii. Informaţia brută nu te ajută neapărat în obţinerea unui bun rezultat, fiindcă întrecerea aceasta nu este pe principiul "cine completează toate grilele câştigă". Nu trebuie completate toate, deoarece după 30 de răspunsuri, restul nici nu se iau în considerare. În plus, din 10 în 10 seturi de întrebări, punctajul lor creşte şi mai ai şi varianta "Sigur" care atârnă precum sabia lui Damocles deasupra ta, în cazul în care răspunul va fi greşit. Cum să ieşi din labirintul acesta? Destul de simplu. Începe întâi cu cele maxim cinci întrebări de cinci puncte şi pe urmă fă tot ce ştii. Mai bine alegi întrebări cu punctaj mai mic de care eşti "Sigur", decât una cu punctaj mai mare care-ţi pune mintea în două luntri. Aşa făceam când eram mai mic, pentru a nu risca nimic şi metoda s-a dovedit utilă. Nu uita! Orice greşeală se taxează, din păcate.

Oricum, odată ce cunoaşterea şi strategia concură, succesul este garantat şi te poţi bucura în continuare de cele trei premii: fie cărţi, fie o tabără în ţară sau, cel mai dorit,  o excursie în străinătate. Cea din urma este într-adevăr o încununare a oricărui efort depus până acum! Aceste excursii sunt din fericire organizate în regiuni europene mai puţin cunoscute. Zic din fericire, deoarece astfel se pot descoperi ţări, regiuni şi oraşe la fel de frumoase ca destinaţiile "clasice".

Citeşte şi: TINERII ŞI ORAŞUL/ Cum să fii voluntar activ în numele colegilor

Citit 1524 ori Ultima modificare Luni, 01 Decembrie 2014 20:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.