ITINERARII/ Cele mai uimitoare plaje din lume (FOTO)
Foto: “Giant's Causeway”

ITINERARII/ Cele mai uimitoare plaje din lume (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sunt multe plaje care se îndepărtează de imaginea unor mari întinderi de nisip alb sau gălbui, complet deschise spre mare. În cele patru colţuri ale lumii sunt plaje care au devenit destinaţii turistice unice fie pentru culoarea nisipului lor, fie datorită calităţii apelor ori pentru că sunt ascunse, relatează cotidianul spaniol ABC, citat de Agerpres.

“Playa Escondida”, din Insulele Marieta, Mexic, este o mică plajă ascunsă care se poate vedea printr-o mare deschizătură în stâncă, dar la care turistul nu poate ajunge prea uşor pentru că trebuie să înoate printr-un tunel. Insulele Marieta, arhipelag nelocuit, sunt situate în largul zonei de coastă a statului mexican Nayarit.

“Glass Beach”, plaja de sticlă, se află în Parcul MacKerricher din California. Cu mulţi ani în urmă, în această zonă de coastă era groapă de gunoi. A fost nevoie de ani întregi de programe de curăţenie. Odată cu trecerea vremii, valurile au şlefuit bucăţile de sticlă şi ceramică şi a apărut un frumos nisip colorat.

“Shell Beach”, plaja de scoici, este formată în întregime din scoici şi se află în statul australian Australia de Vest. Fragmentele de pe malul lung de peste 60 de kilometri provin de la cardiide (familie de lamelibranhiate), care se simt în largul lor datorită înaltului procentaj de sare de pe plajă.

Plaja “Vaadhoo”, din Insulele Maldive, oferă pe timp de noapte un splendid spectacol, când organisme microscopice, fitoplancton bioluminiscent, transformă apa într-o mare de stele. Noaptea, organismele reacţionează la schimbările de presiune şi aciditate emiţând lumină. Paşii făcuţi pe nisipul îmbibat cu apă lasă urme strălucitoare, iar mulţi surferi profită de aceste valuri pentru a face fotografii în care se vede urma strălucitoare.

Vaadhoo Beach

“Maho Beach” este situată în partea olandeză a Insulei Sfântul Martin din Marea Caraibelor. Plaja se află foarte aproape de aeroport, mai ales de pista numărul 10, care are o lungime de doi kilometri. De aceea, piloţii se văd obligaţi să aterizeze cât mai repede, coborând avionul la altitudinea minimă. Majoritatea barurilor de pe plajă oferă lista sosirilor şi plecărilor de pe aeroport.

“Koekohe Beach”, din Noua Zeelandă, este plaja la care ar visa Khaleesi din serialul “Urzeala Tronurilor”, dar şi orice fan al acestui film. Nisipul său este plin de “Moeraki Boulders”, mari pietre create pe bază de sedimente marine. Studiile efectuate asupra lor arată că provin din Paleocen, ceea ce înseamnă că au cel puţin 56 de milioane de ani. Unele exemplare au diametrul de aproape 3 metri. Multe dintre ele au crăpături care au fost acoperite cu cuarţ, creându-se impresia unor solzi de reptilă.

Nisip colorat şi forme hexagonale

“Giant's Causeway” a fost scena unor filme ca Harry Potter. Din 1986, se află pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial. Erupţiile vulcanice au modelat acolo mii de coloane de bazalt hexagonale.

“Red Sands Beach”, plaja cu nisip roşu, este situată pe insula Rábida din Arhipelagul lui Columb, fiind de origine vulcanică. Culoarea nisipului este dată de conţinutul ridicat de fier al lavei.

“Pink Sands Beach” din Insula Harbour, Bahamas, este singura plajă roz din lume. Culoarea sa este dată de coralul amestecat cu granulele de nisip.


CITEŞTE ŞI: Un nou Saint Tropez uimeşte turiştii

Citit 2061 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Februarie 2015 15:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.