VEDETE/ Ianna Novac - dezamăgită de Eurovision România

VEDETE/ Ianna Novac - dezamăgită de Eurovision România
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urmă cu patru ani, Ianna Novac făcea furori la selecţia naţională Eurovision, alături de trupa Distinto şi Anthony Icuagu. Piesa lor, "Open your eyes", s-a clasat pe locul întâi în opţiunile publicului, devansând zdrobitor melodia de pe locul al doilea. Juriul, însă, a fost de cu totul altă părere şi a trimis în Germania trupa Hotel FM. Anul acesta, artista nu se teme de o nouă participare la Eurovision, dar spune că ar trebui să fie respectate anumite reguli pentru a fi dispusă să facă din nou acest pas.

"În anul 2011 am participat la Eurovision, alături de trupa Distinto şi Anthony Icuagu, cu o piesă superbă, semnată de Cristian Faur. Am ştiut din prima că este o posibilă victorie. Am câştigat televotingul, cu o diferenţă covârşitoare faţă de locul 2, dar în momentul în care am fost clasaţi pe locul 2 de juriu, atâta timp cât o ţară întreagă ne-a votat şi "Open your eyes" a fost de departe cea mai bună piesă din concurs, am înţeles că sunt alte împărţeli şi că nu are niciun rost să ne agităm. Am trăit pe pielea mea unele lucruri la Eurovision, dar este mult prea tardiv ca să vorbesc despre ele", a povestit cântăreaţa.

Deşi experienţa Eurovision nu i-a lăsat deloc un gust plăcut artistei, aceasta nu se teme de o nouă încercare. A mărturisit că s-ar înscrie din nou oricând, însă, cu o singură condiţie.

"Nu vreau să-mi dau cu părerea vizavi de juriu, vreau doar să spun că piesa cu care noi am participat chiar era de calibrul Eurovision şi este păcat de acest lucru. Aş mai participa, desigur, însă doar cu o piesă cu care eu aş fi convinsă că aş aduce Eurovisionul în România. Altfel, nu mă interesează.

Dacă am trimite în fiecare an un cântec şi un artist care să ne facă mândri de prestaţia lui, de fiecare dată am fi câştigători. Dacă ar mai fi şi difuzată în ţară piesa care pleacă şi vine de la Eurovision, am fi şi mai câştigaţi. Doar că, din păcate, nu au ce difuza. Formula câştigătoare este simplă: ne trebuie doar o piesă senzaţională şi nu apariţii caraghioase la Eurovision", a declarat soprana.

Anul acesta, Ianna a dezvăluit că le ţine pumnii celor de la Super Trooper, deşi recunoaşte că nu a reuşit să o impresioneze niciuna dintre piesele înscrise în concurs.

"Anul acesta, nu am văzut nimic deosebit din punct de vedere al compoziţiei, nicio piesă nu m-a făcut să o ascult de două ori. Însă, susţin trupa Super Trooper pentru faptul că sunt diferiţi şi că vin cu un stil disco foarte interesant, sunt altceva", a conchis Ianna.

Carte de vizită

Născută în Republica Moldova, la Chişinău, pe 25 octombrie 1983, Ianna şi-a început cariera încă de la vârsta de 5 ani, când mergea la cursurile de pian şi de unde învăţase să se acompanieze la pian şi voce. A urmat Liceul de Muzică din Chişinău, unde a studiat 11 ani pianul, după care, la obţinerea unei burse de studiu din partea preşedinţiei României, în anul 2000, s-a stabilit în România, unde a absolvit Liceul de Muzică “Dinu Lipatti”, secţia Canto Clasic, în anul 2001, la clasa profesorului Octavian Dobrotă. Apoi a absolvit Universitatea de Muzică Bucureşti, în anul 2005, la secţia Canto Clasic, la clasa profesorului universitar Olimpia Urs. În paralel cu studiul muzicii clasice, Ianna desfăşura o bogată activitate artistică în concerte, emisiuni, concursuri naţionale şi internaţionale, câştigând numeroase premii.


CITEŞTE ŞI: Alina Eremia - Vestitoarea primăverii în tendinţele anul 2015

Citit 1324 ori Ultima modificare Vineri, 06 Martie 2015 13:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.