Huacachina – un adevărat paradis - oaza situată în cel mai arid loc de pe Pământ

Huacachina – un adevărat paradis - oaza situată în cel mai arid loc de pe Pământ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În mijlocul celui mai arid climat, în deşertul Atacama, se află Huacachina, oraşul-oază „îmbogăţit” de palmieri şi chiar de o lagună naturală, despre care se spune că are proprietăţi tămăduitoare.

Magicul oraş-oază, Huacachina, se află în Peru, în cel mai arid loc de pe Terra. Spectaculoasa aşezare numără doar 96 de rezidenţi, dar locuitorii reuşesc să-şi asigure un trai îndestulat de pe urma a două resurse: nisipul şi turismul. De exemplu, vizitatorii pot încerca să coboare cu placa pe nisip, iar oaza este mai degrabă o aşezare turistică, înţesată cu magazine şi hoteluri rustice. Plin de locuri de distracţie destinate turiştilor, oaza are şi o lagună – formată în mod natural - în care peruvienii înstăriţi veneau să se îmbăieze încă din anii 1940. Zona a fost declarată monument al naturii de către reprezentanţii Institutului Naţional de Cultură.

Legenda sirenei

Legenda spune că locul a luat naştere în momentul în care un tânăr vânător a prins o frumoasă prinţesă îmbăindu-se în ochiul de apă. Aceasta a fugit speriată, purtând pe ea doar o pelerină care a dat naştere dunelor de nisip. Se crede că fata încă este vie şi trăieşte în micul lac, fiind de fapt şi de drept o sirenă.

Citit 905 ori Ultima modificare Vineri, 27 Martie 2015 13:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.