Carmen Brumă se antrenează pentru primul ei semimaraton (FOTO)

Carmen Brumă se antrenează pentru primul ei semimaraton (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Carmen Brumă se pregăteşte să alerge la primul semimaraton din viaţa ei, urmând să parcurgă 21 de kilometri în cadrul maratonului caritabil DHL Ştafeta Carpaţilor. Maratonul la care va participa vedeta va avea loc pe 20 iunie. Iată ce antrenamente a început să urmeze Carmen Brumă şi ce dietă ţine pentru a fi în formă.


Reporter: Carmen, ţi-ai schimbat stilul de antrenament zilnic după ce ai născut? În ce mod?

Carmen Brumă: Eu am făcut mişcare pe toată durata sarcinii, iar după ce am născut am revenit la programul meu de sport. Acum şase luni de zile am simţit nevoia să-mi îndeplinesc un vis, acela de a alerga un semimaraton şi un maraton. Şi pentru că aceste curse pe distanţe lungi necesită o pregătire specifică, am început să fac lecţii de atletism cu un antrenor specializat. La acestea se adaugă orele de sport pe care le susţin la workshopurile mele “3 S – Sănătoasă, Suplă, Sătulă”. Pe 20 iunie voi participa la maratonul DHL alături de toţi cei care vor să-i ajute pe sportivii paralimpici români să ajungă la Jocurile Olimpice de la Rio. Înscrierile se fac pe www.maratondhl.ro. 

Rep: Cum te pregăteşti în prezent pentru participarea la Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor? Ai un alt regim alimentar? Ce gen de exerciţii fizice faci?

C.B.: Am un program de antrenament gândit de antrenorul meu care include patru antrenamente pe săptămână, două-trei de intensitate şi unul-două de volum. Alerg aproximativ 45-50 km săptămânal. Dieta mea este adaptată volumului de efort fizic pe care-l fac şi se bazează pe proteine animale, carbohidraţi cu absorbţie lentă, vitamine, minerale şi multă apă.

Rep: Preferi să faci sport acasă sau la sală?

C.B: Eu sunt adepta sportului făcut acolo unde îţti este comod să ajungi, la sală, acasă, în parc, pe stadion. De şase luni de zile fac antrenamentele de atletism afară, iar orele de la workshopul meu, în sală.

Rep: Cum poţi compensa activitatea de la sală dacă alegi să faci mişcare acasă sau în aer liber?

C.B.: Nu e nimic de compensat.  Eu m-am antrenat ani de zile acasă şi în aer liber. Nu ai nevoie de o sală sau de echipamente şi accesorii sofisticate pentru a face sport. Din punctul meu de vedere, cele mai eficiente exerciţii sunt cele efectuate cu propria greutate.

Rep: Ai mai participat până acum la maratoane? Care a fost cea mai lungă distanţă parcursă?

C.B.: Nu am mai participat. Cea mai lungă cursă a mea a fost la Wings For Life - 18,7 kilometri.

Rep: Cum te pregăteşti cu o zi înaintea maratonului?

C.B.: Probabil voi avea foarte mari emoţii, voi încerca să ma odihnesc şi să mănânc adecvat.

Sursa: agentiadepresamondena.ro


VEZI ce vedete au fost plătite de BOR pentru a susţine ora de RELIGIE în şcoli (VIDEO)

Citit 2071 ori Ultima modificare Vineri, 15 Mai 2015 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.