Ţări aflate în top, din punct de vedere gastronomic

Ţări aflate în top, din punct de vedere gastronomic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Când vine vorba de creveţi, thailandezii sunt aşi

Situată la confluenţa Indiei, Chinei şi Oceaniei, bucătăria thailandeză este un fel de "best of" a celor trei tehnici culinare şi a ingredientelor folosite de acestea, relatează tuktuk.ro. Mâncărurile abundă în general în usturoi şi ardei iuţi (în special varietăţile “phrik khii nuu”, care sunt nişte ardei iuţi foarte mici). Printre alte ingrediente specifice se numără suc de lime, coriandru şi iarbă de lămâie (lemongrass), care dau bucătăriei thailandeze aroma specifică. Trebuie amintite şi legendarul sos de peşte sau pastele cu creveţi.

Din salata grecească nu lipseşte niciodată brânza feta

De la măsline până la caracatiţă, adevăratul gust al Greciei depinde de prospeţimea şi puritatea materiilor prime. Aromele originale nu pot fi ascunse şi nici schimbate, mai ales atunci când ai de-a face cu pâine proaspăt scoasă din cuptor, roşii trandafirii şi peşte proaspăt pescuit din Marea Mediterană. Masa de prânz este principalul eveniment al zilei, în care aducerea mâncărurilor la masa, pe măsură ce sunt gata, reprezintă o adevărată procesiune. Nu ar trebui să uiţi de tzatziki sau souvlaki.

Pentru cine se încumetă… o porţie de melci!

Brânză şi şampanie, melci şi baghete, Franţa e renumită în întreaga lume pentru specialităţile sale culinare. Bucătăria franceză se distinge de multă vreme prin marea varietate a felurilor de mâncare cu care cochetează. Dar şi printr-o oarecare extravaganţă a acestora. Climatul specific şi aşezarea geografică a fiecărei regiuni în parte influenţează specialităţile din zonele respective. Mulţi francezi consideră prânzul drept principala masă a zilei, deşi maratonul de două ore al mâncării începe să devină din ce în ce mai rar. Masa cu adevărat regească este cina emancipată, pregătită acasă, alcătuită din şase feluri distincte.

Enchilada mexicană îţi lasă gura apă

Vrei să trăieşti senzaţii tari alături de o enchilada? Sensibilitatea mexicană pentru influenţele pline de farmec se vede şi la masă, în mâncărurile servite mai ales în zilele de sărbătoare. Datorită istoriei acestei ţări, în bucătăria din Mexic se regăsesc numeroase elemente culinare specifice Spaniei, dar şi franceze şi africane. Predomină preparatele pe bază de porumb şi fasole - pregătite într-o multitudine de forme, printre care tacos, enchiladas şi quesadillas.

Mâncarea chinezească, de regulă pe placul tuturor

De la magazinele lăturalnice în care se vând colţunaşi, până la sălile de banchet de 4 stele, China se laudă cu unele dintre cele mai fine mâncăruri din lume. Perceptele culturale Yin şi Yang (echilibru şi armonie) ies în evidenţă în farfuria pe care o vei avea în faţă: mancarea zilnică include atât preparate reci, cât şi preparate calde, legume şi fructe, dar şi carne şi condimente. Chinezii au o adevărată veneraţie pentru orez, dar aleg şi tăiţeii pentru a acompania un fel de mâncare. Există numeroase specialităţi regionale, influenţate atât de geografie, cât şi de istorie.

Bucătăria japoneză, bogată în peşte

Majoritatea restaurantelor japoneze se concentrează pe felurile de mâncare considerate specialităţi, cum ar fi yakitori (frigărui de pui sau legume), sushi şi sashimi (peşte crud), tempura (legume bătute şi uşor prăjite) şi supă de tăiţei ramen. Kaiseki (gustările care însoţesc ceremonia servirii ceaiului) combină ingredientele, modul de pregătire, aşezarea şi ceremonia în sine, toate în câteva feluri de mâncare ce se disting prin arta eleganţei culinare.

Mâncarea indiană - supercondimentată

Preparatele gastronomice pline de proteine din India îşi schimbă forma de la un cartier la altul, precum şi de la un oraş şi de la un stat la altul. Baza tuturor mâncărurilor este orezul în sud şi pâinea roti (asemănătoare cu lipia) în nord. Acestea sunt însoţite în general de supa dhal, legume şi sos chutney. Se consumă de asemenea peşte sau carne. Oricare ar fi ingredientele, preparatul conţine de obicei o varietate ameţitoare de condimente exotice, care încântă papilele gustative şi nu numai. MAI MULTE CITIŢI AICI -->> http://www.tuktuk.ro/2011/09/top-10-tari-din-punct-de-vedere-gastronomic/

Citit 1291 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Mai 2015 13:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.