Doi Ştefani şi robotul lor AU NEVOIE DE AJUTOR. Au câştigat locul I în ţară şi vor să concureze în Qatar (FOTO)

Doi Ştefani şi robotul lor AU NEVOIE DE AJUTOR. Au câştigat locul I în ţară şi vor să concureze în Qatar (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ştefan Stoian şi Ştefan Măcrineanu, elevi în clasa a IV-a A la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, au participat, la începutul lunii iunie, la etapa regională de la Galaţi a Competiţiei Naţionale de Robotică Educaţională „World Robot Olympiad 2015”, un concurs dedicat ştiinţei şi tehnicii, care doreşte antrenarea unui număr cât mai mare de tineri din întreaga lume, cu scopul de a le stimula şi dezvolta creativitatea şi spiritul inovativ. Au luat locul al treilea şi s-au calificat mai departe. La etapa naţională, ce a avut loc la Bucureşti, cei doi puşti au plecat acasă cu premiul întâi. Au reuşit astfel să-şi rezerve un loc pentru etapa internaţională a concursului, care va avea loc în Qatar în perioada 6-8 noiembrie 2015, la Doha.

Cei doi Ştefani, ce formează echipa „Robotron”, au creat un robot care se scufundă, caută şi culege perlele de pe fundul bazinului şi apoi descarcă sacii cu pietrele semipreţioase. „Băieţii au început să construiască robotul încă de la începutul anului, de prin ianuarie. Cu o lună înainte de marele concurs au lucrat zilnic, chiar şi câte patru, cinci ore pe zi. Rezultatul s-a dovedit a fi foarte bun, ne mândrim cu ei. Nu sunt la prima lor participare la acest concurs. În anul şcolar 2012-2013 au obţinut locul I, la etapa regională, din Galaţi”, ne-a spus Niculina Coman, profesoara care i-a îndrumat pe băieţii inventivi. Ei au mai fost sprijiniţi şi de prof. doctor inginer Luigi Mistodie, d-na asistent drd. inginer Carmen Rusu de la Facultatea de Mecanică, iar logistic au fost ajutaţi şi de Damen Shipyard Galaţi.

Pentru a participa la „World Robot Olympiad 2015” din Qatar, tinerii au nevoie de aproximativ 3.000 de euro. Cei care vor să-i ajute pe Ştefan Stoian şi Ştefan Măcrineanu să-şi ducă pasiunea mai departe, pot trimite un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., ce aparţine profesoarei îndrumător, de la care pot afla mai multe detalii.

Citit 2213 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iunie 2015 13:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.