Galaţiul va avea, de miercuri, mega-CINEMATOGRAF în aer liber! Iată ce FILME vor rula. INTRARE GRATUITĂ

Galaţiul va avea, de miercuri, mega-CINEMATOGRAF în aer liber! Iată ce FILME vor rula. INTRARE GRATUITĂ
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Luni, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, unde, între 29 iulie şi 2 august, se va desfăşura cea de-a şasea ediţie a „Modern Movie Festival”, organizat de Centrul Cultural “Dunărea de Jos” Galaţi în colaborare cu Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film (UARF) din România şi Centrul Naţional al Cinematografiei, directorul CCDJ, Sergiu Dumitrescu, şi Florina Zaharia, coordonatoarea proiectului festivalului, s-au întâlnit cu presa. Am aflat că vor fi instalate aici peste 1.000 de scaune, intrarea va fi ca de obicei, liberă, iar obişnuitul ecran cu dimensiunile 8 m. pe 5 m. va fi acum aşezat în faţa hotelului. În cinci zile, vom avea parte de cinci filme artistice (după obicei, unul fiind de animaţie) şi de patru scurt metraje artistice ale studenţilor. În deschiderea primei seri, înainte de film, la 20,00, vor fi două lansări de carte de film, semnate de Ioan Cărmăzan şi Otilia Sîrbu. Apoi, fiecare seară se va deschide, de la 21,00, cu câte un scurt metraj, urmat de un lung metraj. Scurt metrajele proiectate vor primi şi trofee, căci sunt câştigătoarele concursului care, din acest an, şi-a făcut preselecţia şi selecţia la Bucureşti, nu aici.

La conferinţa de presă de ieri au fost dezvăluite numele invitaţilor speciali, care se vor întâlni în aceste zile cu publicul: regizorul Ioan Cărmăzan - preşedinte UARF, Deian Cărmăzan - reprezentant UARF, cunoscuţii actori Dorel Vişan, Bogdan Stanoevici şi Claudia Motea, regizorii Cristian Comeaga, Sebastian Chelu, Cătălin Apostol, Andrei Cotarcea, Şerban Marinescu şi organizatorii UARF Mirela Tamaş, Diana Meţiu, Valentin Uţă.      

În prima zi - cultură şi film

Deschiderea oficială a festivalului va avea lor miercuri, 29 iulie, de la ora 20,00, cu două lansări de carte: „Ceaţa albastră” de Ioan Cărmăzan şi –„Mitul secolului XX” de Otilia Sîrbu. De la ora 21,00, va fi proiectat pentru gălăţeni filmul românesc „Cel ales”. Povestea filmului începe în anii ’80, când domnul X (Bogdan Stanoevici) a fost ajutat să fugă din ţară tocmai de cei care erau puşi să-l ţină în ea cu orice preţ. Ani mai târziu, i-au cerut un favor, la schimb: o crimă. Întâi s-a împotrivit, apoi s-a conformat, dar ezitarea l-a costat scump: l-au declarat mort, în timp ce el a trebuit să părăsească ţara de adopţie, renunţând la identitate, la familie, la toată viaţa sa. Credea că a pierdut totul, dar a descoperit recent că mai are încă mult de pierdut. În prezent, domnul X conduce, alături de o tânără necunoscută (Laura Cosoi), o maşină printr-o ţară care nu mai e a lui, în căutarea ieşirii din labirintul în care a intrat cu 30 de ani în urmă. Filmul „Cel ales” a câştigat patru premii la Los Angeles Cinema Festival of Hollywood din acest an: cel mai bun film narativ, cea mai bună imagine, cea mai bună regie şi cea mai bună muzică.

Din distribuţie fac parte actorii: Laura Cosoi, Olimpia Melinte, Nicodim Ungureanu, Alexandru Mărgineanu, George Remeş, Ion Haiduc, Bogdan Stanoevici, Mărioara Sterian, Mădălina Constantin, Bogdan Talaşman, Cristian Toma şi Cristian Gheorghe.

Joi, 30 iulie, documentar şi film premiat cu "Globul de aur"

În a doua zi de „Modern Movie Festival”, de la ora 21,00, gălăţenii pot viziona filmul documentar „Cuibul de cuci”, în regia lui Cătălin Apostol. Acesta spune povestea Spitalului pentru bolnavi neuropsihici de la Călineşti, Prahova, considerat de localnici „iadul pe pământ”, populat cu „făpturi de coşmar, rebuturi ale societăţii, arătări hidoase care fac umbră pământului degeaba”. Cei 270 de pacienţi trăiesc într-un univers al lor, rupţi aproape complet de ceea ce se întâmplă dincolo de gardul unităţii medicale.

Jumătate de oră mai târziu, la cinematograful în aer liber, începe comedia „Grand Budapest Hotel”. Pelicula, regizată de Wes Anderson, descrie aventurile lui Gustave H (Ralph Fiennes), un legendar portar la un mare hotel european din perioada interbelică, şi ale lui Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al său. Povestea include un furt de proporţii şi recuperarea unei picturi renascentiste, dar şi lupta pentru o avere de familie, totul pe fundalul schimbărilor bruşte şi dramatice ce afectează viaţa pe continent. Filmul a fost distins anul acesta cu Globul de aur.

Vineri, 31 iulie, scurt metraj românesc şi desene pentru copii

De la ora 21,00, pe ecranul amplasat pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor va fi proiectat scurt metrajul românesc „În familie”, regizat de Andrei Cotarcea. Apoi, vine rândul copiilor să se bucure de cinematograful sub cerul liber pentru că va începe filmul de animaţie „Pinguinii din Madagascar”. Cei mici sunt invitaţi să descopere secretele celor mai abile şi amuzante păsări sub acoperire din spionajul global: Skipper, Kowalski, Rico şi Private. Aceşti agenţi de elită îşi unesc forţele cu o organizaţie sub acoperire, Vântul din Nord, condusă de chipeşul şi răguşitul Agent Secret a cărui voce este asigurată de Benedict Cumberbatch. Împreună, ei trebuie să îl oprească pe diabolicul dr. Octavius Brine care intenţionează să distrugă lumea aşa cum o cunoaştem.

În prima zi din august - scurt metraj românesc şi o dramă

Weekendul următor, sâmbătă, 1 august, de la ora 21,00, gălăţenii pot vedea scurt metrajul „În căutarea lui Dumnezeu”, în regia lui Sebastian Chelu şi după va începe „Gone Girl”. Ben Affleck este Nick Dunne, soţ fericit şi împlinit. La cea de-a cincea aniversare a căsătoriei sale cu Amy (Rosamund Pike), viaţa sa ia o întorsătură tragică, căci Amy dispare fără urmă din locuinţa lor de pe râul Mississippi. Asaltat de presă, poliţie şi de către părinţii lui Amy, Nick pare să afişeze un comportament ciudat, alimentat de minciuni şi atitudini inadecvate. Acuzaţiile se strâng împotriva lui Nick. Ajutat doar de sora sa vitregă, Margo, Nick încearcă să îşi dovedească nevinovăţia.

Ultima zi de festival - filme româneşti

Duminică, 2 august, de la aceeaşi oră, cinefilii pot viziona comedia  românească „Kandy - ciocolata de lux cu gust de femeie", o poveste despre relaţia de familie şi mai ales despre stările unei femei cu tot ce este al ei: copii, profesie, trăiri sociale şi emoţionale. Scurt metrajul este regizat de Mariana Pachis şi din distribuţie fac parte Raluca Guzlicov, Claudia Motea şi Adrian Enache. După această producţie românească, va veni rândul filmului, tot românesc, „Doar cu buletinul, la Paris”, despre România actuală, despre resemnare, speranţă şi haz de necaz. Regizorul Şerban Marinescu a realizat o satiră la adresa societăţii româneşti, ţesută în jurul unui profesor modest de limba franceză, care toată viaţa a visat să vadă Parisul.

Citit 20847 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Iulie 2015 01:05

17 comentarii

 • postat de omul.muncii
  Vineri, 31 Iulie 2015 07:29
  83.103.186.***
  am avansat,a venit "caravana",vedem film.Super -prin anii60 venea caravana cu filme in satul rominesc,initiatorul,autoritatile merita felicitari,pacat,mare pacat ca nu ofera si un,covrig,un mic s-o bere. Sa fiti iubiti ca meritati.
  1
  0
  Raportează
 • postat de galatiul vesel
  Joi, 30 Iulie 2015 17:45
  89.136.231.***
  sinteti circotasi. va fac eu un program de vis pentru simbata si duminica, 01.082015 si 02.08.2015.
  -simbata dimineata daca nu va cheama patronul la munca, puteti intra prin gard la plaja de la valuri. e moaca ca oricum plaja e inchisa. un gratar si-o muzica pe malul dunarii. dupa amiaza neaparat la festivalul timisoreana de la city center. acolo veti intilnii toata fauna inchisa la culoare a galatiului. puteti minca, daca aveti curaj, mici, cirnati, etc......toate servite dupa norme de igiena(sic). un val mare de fum cu mirosuri specifice va vor intra in haine . dupa aia , fuga la cinema moaca, la sindicate, acolo o sa veniti cu cirnatii si berea de la festivalul timisoreana. va fi o veselie..
  - duminica se poate repeta faza doar ca trebuie sa va grabiti pentru ca la festivalul timisoreana se va termina repede mincarea si berea de simbata si tuciurii vor fi suparati si vor intra pe provizii de avarie, ca doar n-or fi controale si duminica. dupa aia filmul de la sindicate pe care n-are nimeni chef cu burta plina sa-l mai vada, niste furazolidon.......vine luni si a mai trecut un week-end cultural. spor la munca.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Zmarlitu de servici
  Joi, 30 Iulie 2015 16:05
  5.13.134.***
  Cica mega ...
  MEGA- Element prim de compunere savantă având sensul de „foarte mare”; (în sistemul metric) „de un milion de ori”. [ el, ”complect” si ”festivale”... poftim cultura .
  0
  2
  Raportează
 • postat de Bea
  Joi, 30 Iulie 2015 13:01
  5.13.238.***
  Ar fi fost interesant sa difuzeze, macar intr-o seara, filme mai noi care, nu au fost difuzate deja cel putin o luna la HBO...Gone Girl cred ca e singurul care as putea sa il mai urmaresc inca o data...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius.b.
  Miercuri, 29 Iulie 2015 20:28
  5.13.245.***
  Auzi intrare libera...unde draci de amiaza sa intri in aer liber?Sau vor sa monteze fictiv o usa?Unul peste alta e bine si asa, nu mai mergem la Braila.Ne-am tras si noi cinema...
  0
  2
  Raportează
 • postat de denisa
  Miercuri, 29 Iulie 2015 18:52
  89.137.231.***
  Daca as fi primar sau patron as face reabilita gradina de vara si as face o locatie de vis acolo cu bar cu racoritoare, scaune confortabile, eventual o mica piscina, jacuzii..adica vad filmul din jacuzii bai cocalarilor. Sau pentru marlanii din primarie care nu au auzit cinema in aer liber vazut din masina...se pune un o panza imensa unde se proiecteaza filmul si masinile se anuna acolo si vezi filmul din masina cu iubita ca asa e in tarile civilizate idei, initiativa, originalitate etc
  1
  2
  Raportează
 • postat de pentru akbar
  Miercuri, 29 Iulie 2015 18:47
  89.137.231.***
  Nici gratis nu va convine film? Daca ar fi in multiprex ar costa bani si galatenii care sunt saraci si vor sa vada si ei filme nu au bani sa mearga la sala sa plateasca. In aer liber e ok dar lumea e necivilizata si vorbeste in timpul filmului.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Mari
  Miercuri, 29 Iulie 2015 13:46
  86.127.212.***
  filmul pentru copii e prea tarziu, ei la ora 10.00 ar trebui sa fie in pat
  0
  2
  Raportează
 • postat de iulia
  Marți, 28 Iulie 2015 20:34
  5.13.228.***
  Nu vreau sa.mi imaginez ce haos va fi acolo. Daca intrarea e libera, orice e posibil .
  0
  4
  Raportează
 • postat de Akbar
  Marți, 28 Iulie 2015 14:00
  81.12.148.***
  Gone Girl nota IMDB 8,2
  Penguins of Madagascar nota IMDB 6,8
  Hotel Grand Budapesst nota IMDB 8,1
  Deci la filme stam binisor spre bine.
  Prin anii colectivizarii, in satele uitate de lume ale tarii, sosea caravana cu filme, anuntata fiind de goarna sau megafoane.
  E pacat si trist ca asemenea evenimente nu se desfasoara intr-un multiplex demn de un oras civilizat si tot gasim locatii de aiurea.
  2
  10
  Raportează
 • postat de emi
  Marți, 28 Iulie 2015 12:58
  213.218.53.***
  Domnule Ionel , filme cu buget redus cu nota 4 la imdb? Este tot ceea ce nu este Grand Hotel Budapest , un film extraordinar !
  2
  8
  Raportează
 • postat de GALATEAN
  Marți, 28 Iulie 2015 12:53
  5.13.216.***
  DE CE NU SE MODERNIZEAZA FOSTA GRADINA DIN CENTRU? VIZAVI DE PARCUL EMINESCU!? CHIAR NIMIC NU SE VREA A SE MODERNIZA IN ACEST ORAS? NICI STAION, NICI TROTUARE ,NICI FANTANI ARTEZIENE, ETC ETC ETC RAHAT HAIDETI IN TURMA LA FILM!!
  3
  20
  Raportează
 • postat de IMDB
  Marți, 28 Iulie 2015 11:53
  5.13.198.***
  Cum sa proiectezi in aer liber Gone Girl??? Violenta, pornografie, limbaj nepotrivit, scene tulburatoare, toate acestea sunt prezente in filmul ala... Ca sa vada toate copiii prezenti in zona?
  3
  14
  Raportează
 • postat de ionel
  Marți, 28 Iulie 2015 11:34
  188.26.246.***
  filme cu buget redus.... cu nota 4 pe imdb :)))))
  praf in ochi acest "cinematograf" :)))))
  8
  10
  Raportează
 • postat de Geanina
  Marți, 28 Iulie 2015 11:28
  81.12.149.***
  Felicitari pentru acest Festival si la Galati! In felul acesta poate ne mai racorim si mai uitam de necazurile noastre..
  Speram sa mai revina acest Festival la noi si la toamna!
  7
  6
  Raportează
 • postat de BULA
  Marți, 28 Iulie 2015 08:59
  83.162.158.***
  ..sa dati si sonorul la maxim sa se auda in tot cartierul.
  5
  15
  Raportează
 • postat de Cip
  Marți, 28 Iulie 2015 01:58
  109.98.161.***
  terminator nu?
  5
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.