UNDE EVADĂM ÎN ACEST WEEKEND: Untold Festival - patru zile de distracţie, la Cluj

UNDE EVADĂM ÎN ACEST WEEKEND: Untold Festival - patru zile de distracţie, la Cluj
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Între 30 iulie şi 2 august, adică de joi până duminică seara, Clujul va fi invadat de un număr impresionat de turişti, iubitori de muzică electronică, dar şi rock. Printre cei peste 170 de artişti care vor concerta pe cele opt scene amenajate în oraş se numără  celebrii dj AVICII, Armin Van Buuren, David Guetta, dar şi trupe mai apropiate de plaiul mioritic, precum Alternosfera, Luna Amară, Trooper sau Travka. Pe site-ul oficial al festivalului, organizatorii anunţă patru zile de magie, imagine şi efecte speciale care îi vor lăsa pe toţi cei prezenţi cu gura căscată.

Chiar dacă agitaţia va fi la ea acasă pe durata festivalului, Untold va întipări numele oraşului Cluj-Napoca pe harta mondială a spectacolelor, aducând beneficii din toate punctele de vedere, fie că este vorba despre imaginea oraşului sau despre banii care vor fi pompaţi în bugetul local datorită cheltuielilor pe care le vor face turiştii. 

Cei peste 250.000 de oameni, din România şi din alte ţări, aşteptaţi la festival şi-au rezervat cu luni înainte camere la hotel sau locuri în spaţiile de campare special amenajate. Pentru paza şi protecţia acestora, vor fi mobilizaţi aproximativ 700 de poliţişti şi jandarmi.  Pentru organizarea festivalului Untold, a fost alocat un buget de 4 milioane de euro, dintre care doar 10 la sută au fost contribuţia Primăriei oraşului Cluj-Napoca. 

Nici Galaţiul nu este ferit de festivaluri, chiar dacă la o scară mult mai mică. De miercuri, 29 iulie, gălăţenii vor putea participa la Festivalul de Film Modern, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, unde vor putea viziona pelicule premiate atât pe plan intern, cât şi internaţional. Festivalul se va încheia duminică, 2 august, cu producţia românească „Doar cu buletinul, la Paris”, un film despre România actuală.

Citit 2492 ori Ultima modificare Marți, 28 Iulie 2015 15:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.