PROGRAMUL distracţiei de ZIUA MARINEI. Unde vor avea loc concertele şi ce trupe vor cânta

PROGRAMUL distracţiei de ZIUA MARINEI. Unde vor avea loc concertele şi ce trupe vor cânta
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Concerte susţinute de gălăţeanca Andreea Ignat şi de trupa Taxi, un show de lasere, jonglerii cu mingi luminoase, spectacole de teatru de păpuşi, muzică şi dans modern, alegorii şi jocuri pe teme marinăreşti, un concurs de pescuit şi o întrecere de canotci pe Dunăre, acestea sunt cele mai atractive momente din programul pregătit de Primăria Galaţi pentru Ziua Marinei. Din festivităţile de sâmbătă, 15 august, nu lipsesc nici ceremonialul militar şi religios, parada navelor militare şi civile, defilarea, lansarea ancorei de flori, care se vor desfăşura şi anul acesta la Palatul Navigaţiei, în zona terminalului pentru pasageri. Trebuie spus că pentru manifestările de anul acesta au fost alocate aproximativ 130.000 de lei. Iată programul detaliat de Ziua Marinei, aşa cum ne-a fost comunicat de Primăria Galaţi.

Distracţia începe la ora 7,00, cu Festivalul ”Fir întins”, care cuprinde un concurs de pescuit şi o expoziţie cu specific pescăresc, pe Faleza Inferioară, la Foişor.

De la ora 11,00, cei mici sunt aşteptaţi la spectacolul de teatru de păpuşi ”Scufiţa Roşie”, în Parcul Rizer.

Tot la ora 11,00, ia startul, în zona Falezei Copiilor, „Descoperă Rowmania” - tradiţionalul concurs de canotci pe Dunăre, competiţie patronată de marele campion olimpic Ivan Patzaichin. Premierea câştigătorilor este programată în acelaşi loc, la ora 17,30.

De la ora 17,00, distracţia se mută în Parcul Viva, unde au loc jocurile marinăreşti pentru copii şi tineret. De la ora 18,00, începe un spectacol muzical-coregrafic. Parcul Viva va fi animat de ateliere de creaţie, modelare baloane, face-painting, confecţionare bărcuţe din hârtie, muzică, dans modern, alegorii şi poveşti muzicale.

Partea oficială a Zilei Marinei este programată de la ora 18,00, la Palatul Navigaţiei, unde are loc ceremonialul militar şi religios. La ora 18,50, va fi lansată la apă ancora de flori, iar la 19,00 începe parada navelor militare şi civile. Defilarea Gărzii de Onoare, programată la ora 19,20, tot la Palatul Navigaţiei va fi urmată de jocuri marinăreşti.

De la ora 20,00, merită să reveniţi în Parcul Viva, pentru concertul gălăţencei Andreea Ignat. La 20,35, puteţi vedea jonglerii cu mingi luminoase, iar de la 20,50 începe concertul trupei Taxi. Ziua Marinei se va încheia la ora 21,50, cu un show de lasere.

Foto arhivă "Viaţa liberă"

Citit 9628 ori Ultima modificare Joi, 13 August 2015 00:23

6 comentarii

 • postat de zola
  Miercuri, 12 August 2015 22:38
  5.13.162.***
  Aceeasi distractie sinistra din fiecare an!
  Care nave de defilare, ca sunt niste epave. Nu va e rusine sa le vada lumea?
  Ce concurs de pescuit? Sunt cativa pescari abonati an de an!
  Ati schimbat si locatia de concert...Aici sunteti inventivi, cum credeti ca locuitorii din orasul Galati vor incapea la concert in 3 alei de 50 de m din Parcul Viva sau Rizer !?
  Ati amplasat scena la Elice, a ras lumea de voi ca se scufunda tribuna amenajata! :)
  Ati amplasat scena la Nespalata, v-ati ales cu reclamatii si normal de la locatarii blocurilor din jur! :)
  Ati amplasat scene la Carrefour, ati avut reclamatii ca e departe! :)
  Acum veti inghesui lumea in doua parcuri destinate copiilor care vor fi deteriorate!
  Sunteti repetenti, mai Primarie!
  Sau nu cumva ati facut si voi un studiu de fezabilitate ca la autostrazi?
  Sunteti oricum de toata jena!
  Dar prostimea o sa vina oricum si o sa se calce in picioare.
  0
  7
  Raportează
 • postat de secretara generala a lui marius stan
  Miercuri, 12 August 2015 15:28
  5.13.216.***
  opriti apa calda lasati concertele

  special delivery
  0
  6
  Raportează
 • postat de ana
  Miercuri, 12 August 2015 11:08
  5.13.237.***
  Ar trebui ca în această zi să fie evidențiați marinarii, cei care pleacă perioade mari de lângă familie pentru o bucată de pâine. Să fie arătate sacrificiile și beneficiile acestora. Bine ar fi să fie publicate și salariile lor în comparație cu a colegilor din afara țării și să se spună că numai 2-3 angajați de pe vapoare primesc salarii decente, ceilalți peimesc salarii egale sau mai mici decât ale femeilor de serviciu. Răspunsul șefilor (care bineînțeles profită fără teamă și fac abuz de funcțiile ocupate, știind foarte bine că nu este corect și nici uman ceea ce fac) este: ,,Pleacă dacă nu-ți convine!”.
  2
  8
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Miercuri, 12 August 2015 09:36
  5.13.192.***
  Cel mai tare i-mi place locatia de la Palatul navigatiei - "Terminalul pasageri " . Ce tare suna . Terminalu ca terminalu dar pasagerii cati , de unde ,care , pentru ce ?
  0
  9
  Raportează
 • postat de Dan Stoica
  Miercuri, 12 August 2015 06:40
  78.97.254.***
  nu mai vrem Scufita rosie.oricum nu mai avem paduri.
  0
  12
  Raportează
 • postat de Ziua marinei mancata de molii.Casio rezista.
  Miercuri, 12 August 2015 00:47
  79.116.111.***
  Circ jalnic de fiecare data de 25 de ani incoace. Acelasi Casio se da in stamba cu ritualul obositor si fals.Apoi stabii Galatiului erau invitati pe o nava de pasageri pentru o croaziera pe Dunare,cu sprituri si gratare,in timp prostimea statea pe mal gura -casca si umilita privind cum grangurii pasesc pe schela cu o nesimtire si o sfidare tipica. Apoi urmeaza ritualul clasic si spectacolul clocit si anost,dar pe multi bani trasi de la buget,spre bunastarea si imbuibarea unora,cetateni onorabil ai urbei.
  2
  37
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.