Alimente în atenţia specialiştilor - De ce trebuie să mănânci zilnic PÂINE

Alimente în atenţia specialiştilor - De ce trebuie să mănânci zilnic PÂINE
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pâinea, aliment ce oferă energia necesară creierului şi sistemului nervos, trebuie inclusă zilnic în dietă pentru menţinerea unui stil de viaţă sănătos. Pâinea figurează la baza piramidei alimentare. Aparţine grupului cerealelor şi este un aliment complet sub aspect nutriţional. Ea oferă energia necesară creierului şi sistemului nervos.

Specialiştii, citaţi de agerpres.ro, recomandă cinci - şase raţii zilnice de hidraţi de carbon. O bună modalitate de a acoperi această necesitate este aceea de a consuma pâine la fiecare masă.

Pâinea contribuie la reglarea funcţiilor intestinale prin conţinutul mare de fibre, mai ales pâinea integrală. Fibrele reduc riscurile de diabet de tip II şi de colesterol.

Aportul său de vitamine hidrosolubile din grupa B ajută la transformarea alimentelor în energie, la menţinerea sănătăţii părului, pielii şi unghiilor, la formarea globulelor roşii şi anticorpilor, precum şi la menţinerea în stare bună a sistemului circulator.

Ea conţine calciu, magneziu şi potasiu, fundamentale pentru organism. Este ideală pentru copii şi adolescenţi, dată fiind intensa activitate fizică a acestora, dar şi pentru alte persoane, pentru că este un aliment uşor de mestecat şi de digerat.

Sursa foto: feellikecooking.ro

Citit 1433 ori Ultima modificare Marți, 27 Octombrie 2015 13:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.