Ingrediente: cartofi (făinoşi, cei pentru salată), sare, puţin ulei (opţional).
Mod de preparare: Socotiţi cam trei cartofi medii de persoană, se precizează e-retete.ro. Cartofii se curată, se spală şi se taie rondele de 3-5 mm. Dacă îi tăiaţi mai subţiri se vor usca prea tare, dacă îi tăiaţi prea groşi se vor face greu şi se vor arde în exterior. Puteţi folosi o răzătoare, dacă doriţi să va asiguraţi că toate feliile sunt egale. După feliere, nu se mai spală cartofii.
Se încinge foarte tare o tigaie de fontă cât mai largă (sau o plită, din cea pe care coaceţi vinetele). Se da focul la mediu spre mic. Se aşează feliile de cartofi unele lângă altele.
Se coc cam 8-10 minute pe prima parte, până se fac băşicuţe rumene. Se întorc şi se mai coc pe a doua parte cam 5-6 minute, până se rumenesc şi pe această a doua parte. Verificaţi unul, ca să fiţi siguri că e făcut până în mijloc. Cartofii vor face o crustă crocantă deasupra, dar vor avea şi puţin miez moale în centru.
Se scot scrijeluţele într-un vas cu capac. Pe măsură ce aşezaţi scrijeluţele în vas, le presăraţi cu sare.
La final, chiar înainte de servire, le puteţi pulveriza cu puţin ulei, dacă doriţi.
Sursa foto: realitatea.net