CINEMA/ "Star Wars. Trezirea Forţei" - Kylo Ren, un personaj mai sinistru decât Darth Vader

CINEMA/ "Star Wars. Trezirea Forţei" - Kylo Ren, un personaj mai sinistru decât Darth Vader
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În perspectiva regizorului J.J. Abrams, personajul lui Kylo Ren (Adam Driver) face parte dintr-o nouă generaţie de eroi negativi, care văd în eşecul forţelor Imperiului o lipsă de viziune, aceste forţe nefiind suficient de puternice, de mari sau de crude pe cât ar fi fost necesar ca să învingă. Aşadar, e clar că intenţia lui Kylo Ren este de a face lupta împotriva Alianţei Rebelilor una mai brutală decât cea a predecesorilor săi.

Spre deosebire de Darth Vader, care acţiona ierarhic, atât Kylo Ren, cât şi Generalul Hux, şeful Primului Ordin, sunt două forţe autonome care concurează pentru putere şi care acţionează diferit. Domhnall Gleeson, în rolul lui Hux, notează despre personajul său, unul distant şi calculat, ca este o contrapondere a lui Kylo Ren, extrovertit şi impulsiv. Dacă este cineva căruia Kylo Ren îi este subordonat, acela este misteriosul Conducător Suprem Snoke (Andy Serkis), dar nu şi Generalului Hux, aşa cum Vader îi era subordonat lui Tarkin.

Abrams confirmă despre personajul său că nu este un Sith, ci este membru al Cavalerilor Ren. Cum Ren nu este un membru propriu-zis al ordinului Sith, el nu este obligat să le respecte regulile, printre care regula care cere să existe numai doi Sith concomitent, Maestrul şi Ucenicul.

Kylo Ren a fost descris de regizor drept fiind obsedat de ideea de a fi succesorul legitim al lui Darth Vader. Masca, îmbrăcămintea şi imaginea pe care o proiectează o copiază pe cea a lui Darth Vader în tinereţe. Probabil principalul său obiectiv este de a-l distruge pe ultimul Jedi, Luke Skywalker, şi prin asta să echilibreze Forţa. Mai mult, studiindu-şi mentorul, are ocazia să îi observe greşelile. Învăţând deci din succesele şi din eşecurile lui Vader, Ren are toate şansele să fie mult mai înspăimântător.

Citit 3352 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Decembrie 2015 15:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.