REŢETE cu scorţişoară de încercat în această iarnă

REŢETE cu scorţişoară de încercat în această iarnă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Scorţişoara, condimentul oficial al iernii, este extrem de versatilă: poţi s-o foloseşti la deserturi delicioase, dar şi la feluri principale rafinate! Iată câteva reţete cu scorţişoară:

Orez cu lapte şi scorţişoară

Ce-ar fi acest desert al copilăriei fără aroma uşor picantă a scorţişoarei? Ia o jumătate de cană de orez şi lasă-l să se umfle 5 minute în apă rece, potrivit unei reţete de pe siteul ecuisine.ro. Fierbe 3 căni de lapte cu un baton de scorţişoară şi un praf de sare. Adaugă orezul când laptele începe să fiarbă şi lasă la fiert 15-20 de minute, amestecând des ca să nu se prindă. Apoi dă orezul deoparte, scoate batonul de scorţişoară şi adaugă 3-4 linguri de miere şi esenţă de vanilie, după gust. După ce pui orezul în castronele, presară scorţişoară măcinată deasupra - poţi, de asemenea, orna orezul cu batoane de scorţişoară.

Mere coapte în vin cu miere şi scorţişoară

Este un alt desert de iarnă cu scorţişoară. Pentru început, toarnă 400 ml de vin alb într-o oală împreună cu 50 g zahăr brun, un baton de scorţişoară şi o păstaie de vanilie. Menţine vinul la foc potrivit, până scade la jumătate, şi între timp, scoate cotorul de la 4 mere. Prepară umplutura pentru mere, amestecând 50 g unt cu 100 g zahăr şi o linguriţă cu suc de ghimbir. Aşează merele într-o tavă, umple-le cu mixtură de mai sus şi stropeşte-le cu sosul de vin preparat anterior. Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 15 minute. Prepară un sos din 200 g iaurt, 2 linguri miere albine, ¼ linguriţă anason stelat şi ¼ linguriţă scorţişoară şi serveşte-l alături de merele coapte, după ce s-au răcit.

Pui cu miere şi scorţişoară

Dacă-ţi doreşti un preparat rafinat, pentru musafiri pretenţioşi, încearcă puiul cu miere şi scorţişoară. Ai nevoie de un pui potrivit, porţionat în bucăţi, spălat şi şters cu un şervet curat. Lasă-l să se zvânte cât timp pui într-un bol un baton de scorţişoară, o linguriţă cu chimen măcinat, 1-2 steluţe de anason, 4 linguri cu miere, sare, piper şi 2-3 linguri cu ulei. Trece bucăţile de pui prin acest amestec, apoi aşează-le într-o tavă unsă cu ulei. Toarnă peste ele restul de amestec şi rade puţină coajă de lămâie. Lasă puiul la cuptor până se pătrunde carnea. Nu uita ca din când în când să deschizi cuptorul şi să stropeşti puiul cu sosul din tavă. PENTRU MAI MULTE DETALII, CLICK AICI

Sursa foto: perfecte.ro

Citit 2102 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Ianuarie 2016 12:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.