Cu maşina prin Europa

Cu maşina prin Europa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând din această săptămână, vă propunem un tur prin Europa, cu maşina. Itinerariul de astăzi are aproximativ 6.000 de kilometri şi poate fi făcut în două săptămâni. Prin România nu ne vom opri prea mult pentru că nu veţi fi tentanţi să faceţi popasuri lungi ştiind că urmează să vedeţi meleaguri noi, europene. Prima staţionare o puteţi face la Arad, asta în cazul în care conduce o singură persoană.

Budapesta - prima oprire

După ce treceţi de vama din Nădlac (nu aveţi nevoie decât de cartea de identitate şi de permisul de conducere, în cazul în care sunteţi şofer) nu uitaţi să trageţi pe dreapta să vă cumpăraţi vinietă (costă între 6,5 şi 8 euro pentru patru zile). După ce acest amănunt a fost rezolvat puteţi porni din nou la drum. Pe autostradă se circulă foarte bine, iar kilometrii nici nu se simt cum trec.

Ajunşi în Budapesta, nu vă rămâne decât să vă cazaţi. Ungaria oferă toate tipurile de cazări, de la hoteluri luxoase de 4 şi 5 stele până la pensiuni particulare. Oficiul Naţional pentru Turism al Ungariei publică de două ori pe an o broşură cu cazările din toată ţara pe categorii: hoteluri, pensiuni, campinguri.

Cel mai bine este să plecaţi documentaţi de acasă, cu informaţii stricte despre hotelul în care doriţi să vă cazaţi. De asemenea, dacă nu sunteţi chiar dornici de aventură şi nici nu vreţi să vă certaţi prea tare cu portofelul, noi vă sfătuim să vă faceţi rezervări pe internet. Veţi avea surpriza că preţurile sunt mult mai mici cu rezervare decât la hotel direct.

Nu uitaţi nici de bani. De preferat este să vă schimbaţi forinţi direct în România, la o casă de schimb fără comision. Peste hotare rişti să ţi se oprească comision chiar şi la bancă. Iar dacă doriţi să faceţi cumpărături în euro veţi obţine o conversie neprofitabilă.

Patria izvoarelor termale

Chiar dacă se spune că ungurii sunt naţionalişti şi răi, la faţa locului veţi descoperi că aproape toţi comercianţii şi persoanele de la casele de bilete de la obiectivele turistice vorbesc engleză. Cât despre răutatea oamenilor din Ungaria, depinde cum le vorbiţi şi cum vă comportaţi. Veţi fi miraţi că sunt uneori la fel de primitori ca şi românii.

De la nord la sud şi de la est la vest, Ungaria oferă peisaje încântătoare, castele şi palate de o frumuseţe şi o valoare deosebită, nenumărate izvoare termale cu proprietăţi curative certe, în jurul cărora s-au construit băi şi hoteluri, muzee, iar vinurile produse pe meleagurile ungureşti, precum Tokaji - "regele vinurilor", au fost deseori premiate. Pe pământ maghiar se află cel de-al doilea zăcământ ca mărime - după cel din Islanda - de ape termale.

Obiective ce trebuie văzute

Buda, zona verde a capitalei, are remarcabile obiective turistice: Janos-hegy, Normafa, Szechenyi-hegy, Kis Hars-hegy, Nagy Hars-hegy, Remete-hegy, Harmashatar-hegy si Zooparcul din Budakeszi - toate acestea aparţinând Regiunii de Protecţia Mediului Buda.

Despre obiectivele turistice din capitala Ungariei veţi putea citi în continuare în „Viaţa liberă”. Şi nu uitaţi că turul nostru prin Europa abia a început, aşa că nu rataţi episoadele viitoare.

Citit 1256 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.